2 unikke og solrige øer i Sydeuropa du bør opleve

Hvis du går og dagdrømmer dig væk til varmere himmelstrøg, palmer, sand og vand, så byder Sydeuropa på nogle helt oplagte øer, du med fordel kan besøge på din næste ferie: Sicilien og Mallorca.

(Sponsoreret indlæg)

Der findes et utal af skønne øer i Sydeuropa, og det er svært at komme omkring dem alle – i denne guide har vi derfor udvalgt to af de mest særprægede, unikke og populære øer, så du kan lære mere om hver af dem.

Vi tager et nærmere kig på den italienske vidunerø, Sicilien, som tilmed er Middelhavets største ø. Derefter rejser vi videre mod det spanske, hvor vi finder Mallorca, som til trods for sin store turistpopularitet og byder på idylliske og fredelige oplevelser for alle typer.

Sicilien

Sicilien

Sicilien er Middelhavets største ø, og den rummer et utal af naturrige, kulturelle og historiske oplevelser. Som fodbolden for enden af Italiens fodboldstøvle danner Sicilien rammer for badeferier og afslapning såvel som masser af aktive oplevelser for hele familien.

Selvom Sicilien byder på masser af italiensk kultur og stemning, så har den også sin helt egen identitet og historie. Du finder bl.a. hundrede år gamle olivenlunde, mandeltræer, nerier og jasminblomster, som alle er med til at gøre øen unik fra Italien og de øvrige middelhavsøer.

Øen egner sig godt til alle typer, så hvad enten du holder mest af et pulserende storbyliv med shopping og cafébesøg, eller om du foretrækker at suge de historiske indtryk til dig fra de gamle byer fra barokkens tid, så er Sicilien et oplagt valg.

I ægte italiensk stil byder øen også på et bredt udvalg af gastronomiske oplevelser. Du kan gå rundt fra den ene lidt strandpromenade eller restaurant til den anden og smage de lokale vine, grøntsager og kød, som serveres i afslappende rammer. Øens mange byer rummer også en hel del markeder, hvor du kan handle friske lokale råvarer og stå for middagen selv.

Sicilien er en ø for sig selv, men du vil også opleve, at det autentiske Italien går igen og løber i årene på enhver af øens beboere. Som skandinaver vil du få en fornemmelse for den åbenhed og gæstfrihed, som Sicilianere udviser over for hinanden såvel som turister.

Det italienske aftryk gør sig også gældende i øvrige dele af kulturen, herunder bygninger og byer generelt. Du finder således små hyggelige fiskerlejer, promenader, restauranter og caféer, som alle ligger side om side i de smukke byer.

Så hvis du ikke allerede har oplevet den skønne italienske middelhavsø på egen hånd, så kan du med fordel bestille en Sicilien ferie, og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Øen passer til alle slags ferier lige fra afslapning med familien over romantik med kæresten til mere opsøgende og aktive ferier med venner og familie.

Du kan med fordel planlægge din ferie, så du oplever lidt af hvert og dermed får suget hele øens liv og stemning til dig. Vælger du at bo i en af de større og travle byer, så sørg for at planlægge tid til at tage på tur ud i provinsen, så du også får oplevet de små landsbyer og fiskerbyer.

Vælger du omvendt at slappe af i de mindre byer med sol og strand, så kan vi også anbefale dig at planlægge en shoppingtur til en af øens større byer såsom Cefalù og Taormina.

Mallorca

Mallorca

Vi kan ikke lave en liste over skønne og solrige øer i Sydeuropa uden at nævne Mallorca – en af danskernes all-time favoritter, når det gælder sol, sommer og sydlandske oplevelser. Derfor har denne fået en velfortjent plads som anden ø i denne guide.

Selvom det efterhånden er mange år siden, at de populære grisefester lokkede millioner af nordiske rejsende til hvert år, så er Mallorca stadig et af de mest populære rejsemål for os danskere.

Med en kort flyvetur er du midt i skøn sommervarme, hvide sandstrande og svajende palmer. Mallorca kaldes også for Middelhavets perle, og dét med god grund. Den rummer nemlig alt fra kulturelle og historiske seværdigheder og afslappende hoteller og sandstrande til smukke naturskønne oplevelser, plantager og drypstenshuler.

Når du lander i Palma lufthavn, som er Europas travleste, så forgrener mulighederne sig herfra ud i det uendelige. Mod nordøst finder du Alcudia, som byder på en af Mallorcas allersmukkeste, hvide sandstrande i ægte charterstil.

Er du ikke så meget til de turistbefærdede områder såsom Alcudia, så finder du heldigvis også et utal af mere rolige strande og byer øst, vest og midt på øen.

Øen byder på mange seværdigheder og oplevelser, herunder det store marked i Magaluf, Western World vandland, de smukke drypstenshuler ved Coves del Drac samt de mange overvældende bjerge, som pryder store dele af øens landskab. Sidstnævnte har også været en medvirkende faktor til, at flere og flere turister vælger at tage til Mallorca på aktiv cykelferie.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
Alcudia Cefalù mallorca sicilien Taormina
Kategori
Italien Spanien