5 ting du skal se i Berlin

Berlin er en by hvor man mange år efter murens fald stadig kan mærke historien i byen, og Skellene fra øst til vest, kan stadig anes. Udover at byen er stoppet med historiske monumenter, så er Berlin også en utrolig moderne by, som er ved at finde sin plads som Kunstnernes by.

(Sponsoreret indlæg)

Brandenburger Tor

Berlin er en by i konstant udvikling, men der er stadig et mindesmærke eller to der er værd at besøge.
Selvom bygningen kommer fra et andet århundrede, så er Brandenburger Tor efterhånden blevet et symbol for Berlin, og et besøg værd. D enne mægtige bygning, som må regnes for at være et af de mest kendte i Tyskland, blev oprindeligt opført i 1788, som en byport til Berlin.

Mens der er et utal museer som er værd at se i Berlin, så har byen i kraft af sin størrelse også adskillige andre attraktioner at byde på. For dem med interesse i de mere almindelige attraktioner, har Berlinske fået en del brugertips som er hver at tage et kig på!

Brandenburger Tor

Udstillinger af Olafur Eliasson

Berlin er i de senere år blevet invaderede af kunstere, både i form af gadekunst, men også i form af en konstant strøm af nye gallerier. ØstBerlin er blevet kendt for at være det hippe kvarter, og kunsten har naturligvis manifesterede sig her, og er blevet en del af identiteten i denne bydel. Det er estimeret af Travelbird at der samlet set bor 5000 kunstnere, og er op imod 400 gallerier i Berlin. Det er umuligt at at nå at se alle gallerierne, og det gælder altså derfor om at vælge de bedste.

Den dansk, Islandske kunstner, Olafur Eliasson, holder jævnligt udstillinger i Berlin, som er et besøg værd. udstillingerne skifter konstant, men med de mange gallerier vil de fleste kunst interesserede være i stand til at finde noget der falder i deres smag.

Udstilling Berlin

De 2 bedste shoppingsteder i Berlin

Kurfurstendamm, er næsten sin egen bydel, og var oprindeligt centrum i den gamle vest del af Berlin, men er idag blevet hovedstrøget for hele Berlin. Her finder du, som i mange andre storbyer, shopping i verdensklasse. Kurfurstendamm må betegnes som et af de mest luxuriøse shopping stræder i Europa.

I forhold til shopping er det også værd at nævne Alexanderplatz. Mens nogle af butikkerne her vil være de samme som på Kurfurstendamm, vil det generelt være lidt mere blandet i forhold til hvad du finder af butikker her.

Selvom sommeren er ved at være over os, så er Berlin en by der kan besøges på alle årstider, og stadig forbløffe. Homeandaway har lavet en guide til hvad du kan lave i Berlin, i løbet af vinteren, og mens nogen af tingene er simulære til forslag på denne liste, så vil det være en helt anderledes oplevelse i løbet af vinteren.

TV tårnet

Tæt ved Alexanderplatz finder du også TV tårnet. Hvert år 1,2 millioner mennesker gennem netop denne attraktion. I det 365 meter høje tårn, finder du uden sammenligning den bedste udsigt i Berlin. Den roterende restaurant i 207 meters højde giver en middag du sent vil glemme, men vær dog beredt på at du også får lov at betale for at have udsigt over hele Berlin.

TV tårnet Berlin

En af de bedste ting ved Berlin er dog at det er lokaliseret så tæt på, og det er dermed både billigt, og nemt at komme dertil og fra. Hvis du vil spare penge på boligen under opholdet så er Airbnb også et glimrende alternativ. Ikke nok med at du får en bolig, så får du også kontakt til en lokal kendt person, og det kan ofte være mere værd end nogen rejseguide.

Én kommentar

Berlinblog.dk

Ca. 1 måned siden

Det giver nok sig selv, men jeg bliver aldrig træt af Berlin :-)

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
Alexanderplatz berlin Brandenburger Tor
Kategori
Tyskland