7 gode tips til cykelferien

7 gode tips til cykelferien

Cykelferie er en fantastisk form for ferie, og det er lige meget om det er en familiecykeltur i Danmark eller en motionscykeltur til Mallorca. Du får rørt dig og set en masse af ting, som du ellers ikke vil have fået set.

(Sponsoreret indlæg)

Men selvom det er en fantastisk form for ferie, så er der alligevel nogle råd, som det kan være en god ide at følge. Der er derfor herunder samlet 7 tips, som vil gøre din cykelferie endnu bedre.

1. Afstem forventningerne af turen

Inden I skal af sted kan det være en god ide at blive enige om forventninger af cykelferien. Er det en familietur, hvor I skal cykle stille og roligt og bare nyde naturen? Eller er det en tur, hvor I skal ud og cykle stærkt?

Det kan være en god ide at aftale det, så I er enige om det inden turen og ikke blive uenige om det midt ude på turen.

2. Er cykeltøj nødvendigt?

Du behøver naturligvis ikke at ligne en Tour de France rytter for at tage på cykelferie. Du kan cykle i hvad som helst tøj, men skal du cykle mere end et par timer, så kan det alligevel være en god ide at tænke over sin påklædning:

  • Vælg nogle sko med stive såler. Dvs. løbesko eller bløde sandaler er no-go, da dine fødder ikke kan finde hvile på bløde såler.
  • Undgå cowboybukser eller andre bukser, som har sammensyning lige der, hvor du har mest tryk på sadlen. Skal du cykle +50 km, så overvej cykelbukser med polstring.
  • Har du en svedtransporterende undertrøje, så brug endelig den. Har du ikke, så tag en skifte- eller ekstra trøje med, da det kan blive koldt, når du står af cyklen i en svedig trøje.

Og husk nu cykelhjelmen. Der er ingen grund til at risikere sit liv, fordi man ikke vil se “dum” ud.

3. Hvad med regntøj?

Ved mindre du skal cykle nede i Sahara, så er regntøj altid en god ide. Har du ikke plads til så meget bagage, så nøjes med regnjakken og lad regnbukserne blive derhjemme. En vigtig ting er dog, at det skal være åndbart for ellers kan du ligeså godt lade være med at tage det på.

Er der stor risiko for regn på cykelturen, så overvej at købe et par sko overtræk (de er ret billige og kan fås i mange cykelforretninger). For det er bare ikke sjovt at cykle med våde fødder.

4. Sidder du godt på cyklen?

Selvom I blot skal ud på en kort tur, så gør dig alligevel den tjeneste lige at bruge lidt tid på at sikre dig, at du sidder godt på din cykel. En tommelfingerregel mht. saddelhøjden er, at når den ene pedal er i bund, skal dit ben være næsten helt strakt (der skal være en lille bøjning i knæet).

Det kan også være en god ide lige at få smurt kæden og pumpet dækkene.

5. Medfør seværdigheder i cykelruten

Er der seværdigheder på din cykeltur, så medfør dem endelig med i din cykelrute. Det gør altid cykelturen lidt mere motiverende, hvis man ved, at man er på vej hen for at se en seværdighed (børnene vil ofte også elske det).

Derudover giver det også en dejlig pause på turen.

6. Kig efter kirker

Er cykelferien i Danmark kan det være en god ide at kigge efter kirker på turen. Det er smart af to årsager: (1) på kirkegårde er der ofte en vandhane, hvor man kan få fyldt sin vandflaske op med frisk vand. (2) Derudover er der på visse kirker/kirkegårde et offentligt toilet.

Kirketårne er også ofte nemme at få øje på i landskabet og viser, hvor landsbyen er henne.

7. Gør ikke turen for hård, hvis I har med børn med

Er der børn med på turen, så gør ikke turen for lang eller kedelig. Accepter når barnet vil holde pause. Husk på, at de cykler for samværets skyld. Så det er ikke her, hvor du skal ud og slå nye rekorder.

Tag fx noget farvekridt med og lav tegninger til andre cyklister på cykelstien. Se fx her forskellige forslag til cykellege.

Bonustip: Til dig der skal til udlandet

Skal du til udlandet på cykelferie og gerne vil have din egen cykel med, så er der her et bonus tip til dig. For skal du med flyet, kan det være en god ide at erhverve sig en cykelkuffert (og især hvis du har en lidt dyr cykel).

For selvom du godt kan få din cykel med i flyene uden nogen beskyttelse, så kan flyselskaberne ikke forsikre dig om, at din cykel ikke vil tage skade af flyveturen. Derfor kan det være en god ide at være på den sikre side med en cykelkuffert.

Vil du købe din egen cykelkuffert, så se denne test af cykelkufferter. Vil du ikke ofre så mange penge, så kan du også leje dem privat på DBA relativt billigt.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.