Billeder fra en forlænget weekend i Berlin

Billeder fra en forlænget weekend i Berlin

Billeder fra en forlænget weekend i Berlin. Foruden at se en lang række af byens kendte bygninger, mindesmærker og monumenter, spiste vi god tysk mad og var i byen i byens enorme diskoteker. Berlin er en historisk storby, som har det hele.

Taget en aften i den meget hyggelige bydel, Friedrichshain. Her vrimler med små moderne og originale tøjbutikker og på hvert et hjørne er der hyggelige små restauranter, caféer eller barer. Det var et meget afslappende område, som man ikke må gå glip af, hvis man er i Berlin. Hyggeligt område med masser af god og billig mad.
hygge-friedrichshain

 

Checkpoint Charlie – også kendt som Checkpoint C – er navnet på den mest berømte grænseovergang mellem Øst- og Vestberlin (den sovjetiske og amerikanske sektor) mens byen var opdelt. Man måtte kun passerer grænseovergangen, hvis man var ansat ved de allieredes ambassader og militær, ikke-tysk udlænding eller lignende..

For at illustrere hvordan det en gang var her, står der den dag i dag soldater ved Checkpoint Charlie, ligesom før i tiden.

checkpoint-charlie

 

Midt på pladsen Gendarmenmarkt stod et stykke af Berlinmuren, som jeg tog et billede af. På samme billede kan man også se den berlin-franske domkirke i baggrunden. Gendarmenmarkt er en hyggelig plads med tre vigtige bygninger (den berlin-franske domkirke, den tyske domkirke og et koncerthus)

berlinmur-paa-gendarmenmarkt

 

Berlin har mange flotte pladser og Gendarmenmarkt er en af dem. Pladsen er beliggende i det centrale Berlin og indeholder to protestantiske kirker Französischer Dom samt Deutscher Dom. Derudover ligger der også Konzerthaus Berlin. Bygningerne på pladsen fik en meget hård medfart under 2. verdenskrig, men er nu genopført.

Pladsen blev opspillet af klassisk musik og der var flere hyggelige steder, hvor man kunne få lidt af spise og drikke.

gendarmenmarkt

 

Billedet viser Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, som består af et bombet og delvist ødelagt, gammelt kirketårn samt en nyere og mere moderne kirke fra starten af 1960’erne. På billedet ses både den nye og gamle kirke.

Den gamle kirke blev i 1891-95 opført til ære for kejser Wilhelm I, men blev desværre beskadiget i 1943 under bombningen af Berlin. Ruinerne blev efter 2. verdenskrig fjernet, og kun tårnet fik lov at blive stående.

kaiser-wilhelm-gedachtniskirch

 

Sporvogn og Fernsehturm i Berlin. Berlin er utrolig flot, og der er altid noget at kigge på.

alexanderplatz

 

Der hvor muren en gang banede sig vej gennem Berlin er der for at markere fortiden lagt to rækker brosten – som et ar, der stadig kan ses. Vi stødte på markeringen forbavsende ofte, da vi gik rundt i byen.

arret-efter-berlinmuren

 

Tårnet her er 386 meter højt og kan ses fra alle egne i Berlin. På billedet har jeg zoom’et godt ind på toppen af toppen – her kan man komme op, hvis man vil. Tårnet står på Alexanderplatz i midten af byen og blev opført i sidste halvdel af 60’erne, som symbol på DDR og Østberlin (og til at minde vestberlinerne om østberlin)

I dag er det mere et kendetegn for hele Berlin.

berliner-fernsehturm-taet-paa

 

I det centrale Berlin ligger Alexanderplatz, som man på grund af det 368 meter høje Fernsehturm altid kan pejle efter, uanset hvor man er i Berlin.

fernsehturm-alexanderplatz

 

Også kendt som Jüdisches Museum Berlin, hvilket er et museum som udstiller og dokumenterer 2.000 års jødisk historie i Tyskland.

Udstillingen strækker sig over mange mange rum og etager, og arkitekturen er nogle gange ganske flot. Denne spids får nærmest de to gange inde i museet til at ligne spejlbilleder.

jødiske-museum

 

På pladsen Gendarmenmarkt ligger bl.a. den tyske domkirke, som er en af de vigtigste kirker i Berlin. Den ligger overfor den berlin-franske domkirke i bydelen Mitte.

tyske-domkirke

 

Brandenburger Tor ligger for enden af Unter den Linden og er den største og også mest imponerende af de tre bevarede byporte i Berlin. Går man fra Under den Linen og igennem byporten kommer man næsten med det samme til det skel, som Berlinmuren en gang udgjorde. Brandenburger Tor blev derfor et symbol på den delte by.

brandenburger-tor

 

Kun i Berlin finder man en hel forretning, udelukkende med Absinth. Ejeren var ikke ret begejstret for, at man tog billeder indenfor, men den var meget hyggelig og stemningsfuld. Man kunne endda få serveret en lille én (som faktisk ikke var så lille endda).

absinth-i-berlin

 

På Pariser Platz foran Brandenburger Tor var der en stor demonstration og sultestrejke for Iran (der var vidst sket et brud på menneskerettighederne, eller lignende) demonstration-paa-pariser-platz

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Tyskland