Danskernes foretrukne sommerferier

Danskernes foretrukne sommerferier

Ved du ikke hvor vil du hen næste gang du skal på sommerferie? Hvis du er i tvivl, kan du måske finde inspiration blandt nogle af danskernes favoritdestinationer.

(Sponsoreret indlæg)

Når det kommer til valg af sommerferie, har danskerne de seneste år været sikre på, hvor varmen skal nydes.

Ifølge Danmarks Statistik er førstepladsen over foretagede rejser med mere end 4 overnatninger de seneste år gået til Spanien, hvor mere end 13% af denne type rejser på nuværende tidspunkt går hen. Italien har fulgt godt efter og ligget stabilt som den anden mest populære destination.

Spaniens flag

Det er ikke underligt, at Spanien er det mest besøgte land af danskerne, med byer som Madrid, Valencia og Barcelona på landkortet. Længere sydpå ligger det 700 år gamle Alhambra-palads i byen Granada, som stadig i dag er en af de største turistattraktioner i landet, grundet den enestående arkitektur og fantastiske beliggenhed. Vulkanøen Tenerife er, som den største af de Kanariske øer, også et sted besøgt af mange, med seværdigheder som Teide National Park og vulkanen El Teide. Der er mange gode grunde til at besøge Spanien!

Det er også rejsebureauet TravelBirds erfaring, at de fleste sommerrejser bliver booket til europæiske lande som f.eks. Italien og Spanien. Få eksempler på steder man kan besøge hvis man helst vil til Italien, er hovedstaden Rom, det unikke Venedig eller middelhavets største ø, Sicilien. Du kan se mange flere muligheder hos In-Italia. Blandt disse lokationer er det muligt at opleve alt fra vulkaner og klipper, til kultur og kunst. Italien er også verdenskendt for deres fantastiske mad og tidsløse byggeri.

Forum Romanum i Rom

Forum Romanum i Rom

Generelt er danskerne glade for at rejse inden for Europas grænser, og ud af alle de lande vi rejser til, er de 10 mest besøgte europæiske.

Dog viser det sig, ifølge 250.000 søgninger foretaget på Momondo de seneste tre måneder, at når folk gerne vil drømme sig væk, er rejsemål som Thailand og De Forenede Arabiske Emirater højere på listen over foretrukne destinationer. Undersøgelsen viser også, at storbyferier til f.eks. New York og Bangkok er populære. At de fleste vælger at blive inden for Europa, skyldes i høj grad prisniveauet for de længere rejser. Når kunderne endelig vælger at købe de længere rejser, er Asien det største hit. Her er Sri Lanka, Vietnam og Thailand blandt de mest eftertragtede lande at besøge.

Buddha i Wat Pho, Bangkok

Buddha i Wat Pho, Bangkok

Så hvis du er i tvivl næste gang du selv skal afsted på sommerferie, kan du med fordel vælge at lytte til andre danskeres valg!

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
bangkok el teide rom sicilien Venedig
Kategori
Spanien