Ferieguide: 3 bud på en aktiv ferie

Ferieguide: 3 bud på en aktiv ferie

Selvom de fleste danskere foretrækker at slappe af i sommerferien, så er det rent faktisk det helt rigtige tidspunkt i løbet af året at være aktiv, da dagene er lange og man har mere tid til sig selv. Derudover er både morgenerne og aftenerne lune, hvilket er ideelt til løb og cykling. Hvis du godt kunne tænke dig lidt inspiration, så kommer der her tre bud på en aktiv ferie.

(Sponsoreret indlæg)

1. Tag på cykelferie i Østrig

Cykelferie i Østrig

En af de mest populære aktive ferieformer er cykelferie.

Grunden til dette er, at det kan gøres over hele Europa – også i Danmark – og derudover er det et særdeles billigt feriealternativ, hvor man med garanti får brændt en masse kalorier af.

Derudover får man også mulighed for at opleve et eller måske flere lande på en langt mere personlig og autentisk måde, end hvis man tager på charterferie eller bilferie, hvor man blot færdes via store motorveje, der sjældent siger noget om et land.

Hvis cykelferien er en ferieform, der kunne tiltale dig, så er det bestemt værd at overveje Østrig som destination. Grundene til dette er mange, herunder at landskabet er varieret og både byder på store flade sletter og bakket terræn i bjergene. Derudover er vejene i Østrig både brede og nogle af de sikreste i Europa. Og sidst men ikke mindst, så er Gasthauses – de østrigske bed and breakfasts – meget udbredte, hvilket betyder, at hvis man ikke ved hvor man skal hen på hvilke dage, så kan man altid finde et sted at sove for billige penge, da rigtig mange privatpersoner udlejer en etage i deres hus til dette formål.

På en af mine egne aktive ferier, nemlig på en skiferie i Østrig boede vi netop hos en privatperson, som udlejede kælderen ud. Det var en meget fin oplevelse til billige penge, hvor vi tilmed fik serveret lækker morgen mad hver morgen. Overvejer du selv en aktiv ferie i form af en skiferie, så er det bare at komme afsted på ski!

Hvis du skal på cykelferie er det en god ide at medbringe en mobiloplader, der passer til østrigske stikkontakter så du ikke er uden telefon på ferien, samt et cover til at beskytte din mobiltelefon, hvis den skulle falde ud af din lomme på turen.

2. Spanien er oplagt til vandreferien

Spanien vandreferie

En anden aktiv ferieform, som er meget populær er vandreferier.

En vandreferie har mange af de samme fordele som cykelferien, nemlig at det er en meget billig ferieform, hvor man selv kan sætte tempoet så man får et lands kultur helt ind under huden, fordi man bevæger sig langt fra de traditionelle turistområder.

Et af de mest populære steder at tage på vandreferie er Spanien, hvor mange hvert år vælger at gå den traditionsrige pilgrimsrute, der strækker sig fra La Carouña i Galicien til Madrid, der ligger midt i den spanske ørken. Her får man hurtigt tilbagelagt mange hundrede kilometer igennem to meget forskellige klimaer – fra det kølige La Carouña, hvor det ofte regner og blæser til Madrid i Castilien, hvor dagstemperaturene når op over 40 grader i sommermånederne.

Husk dog både gode sandaler eller vandresko samt et multitool så du kan løse alverdens små udfordringer der kan opstå undervejs.

3. Spil golf i Sydeuropa (eller Skotland)

Golf ferie

Den sidste aktive ferieform, jeg har valgt at medbringe, er en golfferie.

Golf er en utrolig populær sport og netop i sommermånederne er forholdene ideelle, da der er mange solskinstimer og meget lidt regn. Golf er både godt for muskler, led og kondition, og er derfor meget populær hos den lidt ældre generation.

Der findes derfor også en lang række golfhoteller i blandt andet Frankrig og Spanien, men i de seneste år har Portugal tiltrukket sig mere og mere opmærksomhed, da der er blevet investeret store summer i golfbaner og golf-resorts i Algarve.

Alternativt kan man også tage til Skotland, hvis man ikke er så glad for den portugisiske sommervarme. I Skotland finder man således nogle af verdens mest eksklusive golfbaner og golfhoteller, hvor spillet i sin tid blev opfundet.

Hvis du mangler yderligere inspiration kan du finde et stort udvalg af gode rejsemuligheder hos Sendentanke med deres oplevelsegaver.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.