Fjord, fjeld og fiskeri: 6 ting, som er værd at opleve i Bergen

Bergen – engang Norges største by og hovedstad – spiller stadig en vigtig kulturel og økonomisk rolle i Skandinavien. Her finder du 6 ting, som du skal opleve i Bergen.

I dag er den med sine 278 tusinde indbyggere Norges anden største by. Omkranset af bjergrækken, Syv Fjelde, og beliggende ved en af verdens største havne, er den et smukt syn, som rummer på tilsvarende mængder spændende kultur, historie og mad.

Vi ser her nærmere på hvad danskere, som har mod og lyst til at udforske vores nordiske nabolande, kan vente sig af Bergen.

Bergen

Bergen Brygge” (CC BY-SA 2.0) af anieto2k

1. Bryggen

Dens faverige facade er ikonisk på en måde, der minder om Danmarks Nyhavn. Bryggen blev bygget tilbage i det 14. århundrede men måtte genopbygges i 1702 efter at en brand havde hærget bygningerne.

Nu er Bryggen nærmest ensbetydende med Bergens kutur og historie og da også inkluderet i UNESCO’s Verdensarvsliste.

2. Bypladsen og fiskemarkedet

Pladsen, som er beliggende i hjertet af byen, er altid fuld af liv og energi. Her finder du også det udendørs fiskemarked, som er en af Bergens og Norges mest populære attraktioner.

I kraft af byens beliggenhed er Bergen nemlig (ikke overraskende) noget nært et mekka for gode fiskeprodukter.

Så hvis du har brug for en autentisk oplevelse, er det værd at tage til fiskemarkedet tidligt om morgenen, for at se, lugte og smage en utrolig variation af frisk-sprællende fisk og skaldyr.

3. VM i landevejscykling (17. – 24. september)

Overværd verdens bedste landevejscykelryttere fra den 17. til 24. september, når Norge afholder årets VM. For mændene er der tale om en samlet strækning på 267,5 km, som starter sydpå – i byen Rong – og afsluttes i Bergen. De største profiler og favoritter er ifølge bet365, som tilbyder tips og nyheder for sportsvæddemål:

  • Peter Sagan (odds 3,50)
  • Michal Kwiatkowski (9,0)
  • Edvald Boasson Hagen (9,00)
  • Fernando Gaviria (11,00)
  • Greg van Avermaet (13,00)

4. Fløyen med kabelbane

Bergen er kendt for sine smukke fjelde. En af dem – Fløyen, som ligger 425 meter over vandets overflade – kan nemt besøges ved hjælp af kabelbanen, Fløibanen. Faktisk tager det kun 8 minutter at nå toppen, hvorfra du vil kunne beundre den smukke udsigt over Bergen og det øvrige landskab.

Særligt i selvskab med en solopgang eller -nedgang er dette et fantastisk syn.

Udsigt over Bergen

The City of Bergen” (CC BY 2.0) af fjords

5. Færge gennem fjordene

Bergen er omgivet af fjorde, og der er adskillige selvskaber, som arrangerer sejlture gennem disse. En af de mere kendte færger er Hurtigruten, som hver dag starter i Bergen for herefter at bevæge sig nordpå langs den norske kyst.

Der er dog også mere enkle ruter som for eksempel den mellem Bergen og Sognefjorden eller Bergen og Baroniet Rosendal.

6. Museet, KODE

Dette museum er med sine mere end 43 tusinde værker et af nordens største. KODE indeholder både udstillinger for kunst, design og musik og er opdelt i en række mindre samlinger.

Således kan du i samlingen, Rasmus Meyer, finde værker af blandt andet Edward Munch, og i Stenersen værker af Pablo Picasso og Paul Klee.

Kina-samligen indeholder derudover adskillige tusinde værker fra stenalderen op til det 20. århundrede, og er en af de største Europas største med kinesisk kunst.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Norge