Fra Ciampino lufthavn til Rom

Flyver man til Rom med Ryanair, lander flyet i lufthavnen Ciampino, beliggende ca. 16 km. sydvest for Rom. Ciampino ligger tættere på Rom end lufthavnen Leonardo da Vinci, som mange andre flyselskaber lander i, men desværre går der ikke et tog fra Ciampino og ind til byen. Til gengæld kan du tage med bus eller taxi. Denne artikel hjælper dig med at finde vej fra Ciampino lufthavn og til centrum af Rom.

Fra Ciampino lufthavn til Rom
Når du ankommer med flyet – sikkert Ryanair hvis du flyver fra Danmark – vil du opleve, at den ganske lille lufthavn Ciampino er let at overskue. Når du har hentet din baggage, kan du ved én af de 2-3 butikker i ankomstterminalen købe busbilletter ind til byen eller du kan tage en taxi.

Vil du først hæve lidt penge, skal du gå ud af ankomstterminalen, holde til venstre og derefter gå ind i afgangshallen (departures). Gå ind ad døren, hold til højre og efter ca. 50 meter vil der på din højre hånd være mulighed for at hæve penge i en ATM, tæt på det sted, hvor man kan få pakket sin bagage ind.

Ciampino oversigt kort

Taxierne holder umiddelbart uden for ankomsthallen og du får øje på dem, så snart du går ud af døren. Har du travlt og orker du ikke busser, er det faktisk din eneste mulighed for at komme videre.Tre måder at komme fra Ciampino til Rom

1. Med Terravision-bus
Den måske mest populære mulighed er at tage med en Terravision-bus, som kører non-stop fra Ciampino til Termini. Det koster 4 euro per person for en enkeltbillet og 8 euro per person for en returbillet, hvis du køber disse online. Køber du billetterne i ankomsthallen koster det henholdsvis 6 og 11 euro. Togstationen Termini er et knudepunkt i Rom, og herfra kan du altid komme videre med tog, bus eller Metro. Pas på dine ejendele, da Termini er berygtet for lommetyveri.

Fra Ciampino til Rom

2. Med CoTral-bus
Tag CoTral-bussen fra Ciampino til Anagnina Metro stop, og tag så metroen f.eks. til knudepunktet Termini, eller et andet metro stop, som ligger tæt på dit hotel. Vær opmærksom på, at du kommer til at gå op og ned af en del trapper, når du benytter metro i Rom – det kan være en ulempe, når man ankommer med alt sin bagage fra flyet.

3. Tag en taxi fra Ciampino til byens centrum
Taxierne holder som nævnt lige foran ankomsthallen, og du vil få øje på de hvide biler, så snart du forlader bygningen. Rejser du med masser af bagage (især hvis du har en klapvogn eller barnevogn med) vil det være nemmest at tage med taxi fra Ciampino og til centrum. Det koster 50-55 euro (fixed rate) at tage en taxi, men så går det også hurtigt (30-45 minutter afhængig af trafik) og du slipper for at vente på, at en bus bliver fyldt op.

Hvis du absolut vil med toget, er det nemmest at tage en bus til byen Ciampino og derfra tage med toget til Rom. Hvis du tager med en bus fra Ciampino lufthavn og til Rom, så lad dig ikke overtale af hvem som helst af de taxichauffører, der dukker op, når bussen har nået sin destination.

Læs også om vejret i Rom – f.eks. i maj måned.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Italien