Friske fusser på ferien

Friske fusser på ferien

Det er blevet forår, og for mange venter sommerferien lige rundt om hjørnet. Desværre lider mange danskere af fodproblemer, der kan lægge en dæmper på en ellers dejlig solskinsferie.

(Sponsoreret indlæg)

Neglesvamp

Rigtig mange danskere lider af neglesvamp. Nogle måske endda uden at vide det. Bare rolig – det er ikke farligt – men det er generende, og for mange er det også forbundet med en vis skam, da det medfører gule og nogle gange underligt udseende negle. Men selvom neglesvamp er mere udbredt end man tror, er der mange der ikke får behandling for deres lidelse. Det er en skam, og specielt hvis det har indflydelse på din ferie, hvor du skal kunne smide sko og strømper med god samvittighed, og mærke vandet og sandet mellem tæerne – og det, vel at mærke, uden at skamme sig, eller synes det er pinligt.

Derfor bør du, hvis du har neglesvamp eller mistanke om det, gøre noget ved det allerede nu, da behandling af neglesvamp ikke kan klares på blot et par dage. Det tager ofte en måneds tid, og derefter skal der efterbehandles for at forebygge fremtidige tilfælde.

Forebyg neglesvamp

Neglesvamp er ikke en alvorlig lidelse, og har som udgangspunkt kun kosmetiske konsekvenser. Det kan dog også være slemt nok, og specielt hvis man skal på ferie, og bare gerne vil gå i klipklapper eller sandaler dagen lang. Det er måske heller ikke det fedeste, at ligge i poolen og dase, hvis ikke man hviler nok i sig selv og hele tiden tænker på, hvad andre mon tænker om ens negle.

Hvis først du har fået neglesvamp, så skal det behandles. Det tager som sagt en 4 ugers tid, men derefter er det en god idé at gøre noget proaktivt, for at undgå at få neglesvamp igen. Neglesvamp kan blandt andet opstå som et resultat af våde og/eller fugtige fødder. Derfor er det vigtigt at skifte strømper jævnligt – gerne to gange om dagen, hvis man har tendens til fodsved – og også at sikre sig, at fødderne bliver ordentligt tørre efter bad eller en tur i poolen. Det er kun meget lidt smitsomt, så det er ikke en lidelse man bør være bekymret for at rage til sig, men selvom der ikke som sådan er en overhængende smittefare, er det alligevel god skik, at få behandling for sin neglesvamp – også selvom, at man ikke synes det er så slemt.

Husk at lade fødderne ånde

Hvis du skal på vandreferie, eller en tur sydpå, hvor du gerne vil ud og opleve natur og by via nogle gode lange gåture, så husk at plej dine fødder, når du kommer hjem til hotellet. Dine fødder har brug for luft, og hvis du springer i et par vandrestøvler med tilhørende kompressionssokker, for at få det optimale ud af turene, er det ikke luft dine fødder får mest af. Du kan sammenligne det lidt med, at have handsker på hele dagen. Det ville også medføre svedige hænder.

de bedste råd til dig, hvis du lider af neglesvamp er:

  • Få det behandlet nu – så er du fri for det i sommerferien
  • Tørre fødder er sunde fødder
  • Sørg for at lufte tæerne jævnligt, og skift strømper ofte, hvis du lider af fodsved.

Rigtig god ferie!

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Rejs sikkert