Her får du den bedste fodboldfest til EM i 2021

Her får du den bedste fodboldfest til EM i 2021

EM i fodbold bliver for første gang nogensinde afholdt i 12 forskellige værtslande rundt i hele Europa, når der næste år fløjtes i gang for turneringen.

Øverste billede af Benjamin Davies

Beslutningen om at udvide EM til at blive spillet i hele Europa i stedet for kun at blive spillet i ét værtsland blev taget af UEFA tilbage i 2012, og det var tænkt som en måde at fejre 60 års jubilæet for turneringen. Den nuværende FIFA-præsident Gianni Infantino, der dengang var UEFAs generalsekretær sagde at ”i stedet for at have en fest i ét land, vil vi have en fest i hele Europa”. Vi tager her et kig på nogle af de værtsbyer, hvor man kan forvente at opleve de bedste fodboldfester.


Billede fra Pixabay

London

London bliver den travleste af alle værtsbyerne, hvor syv kampe inklusiv finalen skal spilles på det berømte Wembley Stadion. Det mytiske stadion bliver af englænderne kaldt ”The home of Football”, og de håber selvfølgelig at pokalen endelig kommer hjem til England, så de igen kan få lov at synge ”its coming home”. Hvis englænderne formår at vinde EM, vil det være første gang at England vinder en pokal siden 1966, hvor de vandt VM, og man må derfor forvente vild jubel i London hvis det lykkedes. Og ser vi på sports betting hos bet365 er de da også favoritter, sammen med Belgien, til at vinde turneringen med odds 6.00. Der ser altså ud til at være fine muligheder for briterne, og derfor kunne London være et rigtigt godt bud på en værtsby, som du skal besøge til næste års slutrunde, hvis du gerne vil opleve en rigtig fodboldfest.

København

Hvis du ikke ønsker at rejse ud af landet, men gerne vil opleve EM i Danmark, er København oplagt. For første gang nogensinde skal København nemlig være vært for EM-kampe, når der næste år skal spilles hele fire kampe i Parken. Det bliver en kæmpe fest, og selvom du skulle være en af de uheldige danskere, der ikke har fået fingre i en billet til kampene, behøver du ikke at gå glip af atmosfæren, som man kunne læse det i EkstraBladet. København har nemlig inviteret til fodboldfest og storskærm på Rådhuspladsen, så du kan suge EM-stemningen til dig, når Eriksen og resten af landsholdet spiller EM-kampe i Parken. Rådhuspladsen bliver dog ikke det eneste sted med fodboldfest, da der også bliver opført en ”Football Village” på Ofelia Plads, hvor der ligeledes vil være glade dage. Efter Danmarks afgørende kvalifikationskamp sidste år mod Irland fortalte Christian Eriksen ifølge BT, at det bliver surrealistisk at spille EM på hjemmebane, og spørgsmålet er om vi overhovedet får chancen for at spille EM på hjemmebane igen. Det er derfor med at udnytte chancen mens vi kan.

München

Tyskerne kommer til at flokkes til værtsbyen München, og her kan man også forvente at få sig en stor oplevelse. Tyskerne er som altid blandt favoritterne til at vinde, og man må derfor formode at de kommer langt i turneringen. Og bare rolig, for hvis det ikke lykkedes at få billetter til kampene, kommer der til at være en fanzone på det Olympiske Stadion, hvor der bliver storskærm og fest.

Der kommer generelt set til at være ”fanbyer” i alle værtsbyer, som giver fans mulighed for at se kampe og feste sammen på udvalgte steder med storskærme, festivaler, events, pop-up koncerter og meget mere. Der er derfor rig mulighed for at få din rejselyst stillet til næste års EM.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Storbritannien