I år skal du på skiferie

I år skal du på skiferie

Der er ingen fordel i at vente med at planlægge årets skiferie. I modsætning til charterferier, som kort før afrejse kan købes som billige afbudsrejser, så er en skiferie som som en god flaske vin: Jo længere du venter med at købe, jo dyrere bliver den – indtil den slet ikke kan købes længere. I år skal være anderledes, for i år skal du planlægge din skiferie i god tid. Sig det højt for dig selv, og læs så videre herunder.

Glem alt om “vi gør måske et eller andet”

En af de væsentligste årsager til, at folk ikke kommer på skiferie (eller ud at rejse i det hele taget) er, at ferien ikke planlægges i god tid. Den ene dagligdag afløses af den anden og tiden flyver afsted. Det burde ikke komme som en overraskelse, men det gør det nu som regel alligevel.

Før man ved af det, er det snart vinter og mulighed for at tage på skiferie, uden man har fået planlagt andet, end at man “måske gør et eller andet”. På det tidspunkt er prisniveauet steget til det dobbelte, mange af de bedste hoteller eller hele områder er udsolgte, og den nemme løsning – at blive hjemme – kan pludselig virke fristende.

Det er rigtigt, at det kræver tid, planlægning og beslutsomhed at købe en skiferie. Men når du først mærker skiene skære gennem pisten og den nyfaldne sne, er det det hele værd.

Planlæg din skiferie i dag

Det kan ikke gøres for tidligt. Vil du af sted med venner eller familie, så kan du allerede nu starte med at plante idéen hos dem, så den kan ligge og ulme.

Se om I kan blive enige om en bestemt uge, og tag så initiativet til at finde og foreslå tre destinationer og tilhørende hoteller eller ferielejligheder.

Husk at der er stor forskel på, om I vælger at tage på skiferie i Norge eller i Sydeuropa – ikke mindst på temperaturen. Du kan læse mere om vintervejr og chillfaktor her.

Skiferie

Brug de online ressourcer

Den største post forbundet med planlægningen af årets skiferie er naturligvis at beslutte, hvor man skal hen. Heldigvis findes der masser af gode, online ressourcer, som du kan gøre brug af.

 

Lav en tradition ud af turen

En skiferie er skøn form for ferie, både for familier, par og singler. Man får rørt sig, man får masser af frisk luft, og så er der mulighed for vildt natteliv og fantastiske naturoplevelser.

Når I først er kommet af sted, og skiferien er en succes, så vær ikke bange for at udnævne turen som en tradition. På den måde kan du snyde lidt om hjørner på planlægningen af næste års skiferie, hvilket vil betyde, at forberedelserne er hårdest første gang.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.