Kom godt til Madrid

Kom godt til Madrid

De fleste forbinder den spanske hovedstad, Madrid, med det festlige byliv. Men Madrid er også for dem, som er vilde med kulturelle oplevelser. I denne artikel vil vi komme ind på nogle af de absolut bedste kulturelle seværdigheder, som man kan opleve som turist.

Hvad er Madrid for en størrelse?

Selvom Madrid er Spaniens hovedstad, står den ofte i skyggen af Spaniens anden store metropol Barcelona. For Madrid er mindst lige så meget at byde på. Ganske vist har den ikke Barcelonas legendariske kystlinje, men til gengæld er den i besiddelse af en række storslåede parker, der er med til at gøre byen til interessante i verden.

Selve Madrids by har omkring 3,3 millioner indbyggere, og hele hovedstadsområdet har over 6 millioner indbyggere. Målt på befolkningstal er selve byen den tredjestørste i EU efter London og Berlin.

Hvad skal på pakkelisten?

I Madrid lever du både nat og dag. Når du rejser til Spaniens hovedstad handler det bare om at følge den levende puls i byen. Om dagen kan du nyde mange af de flotte seværdigheder, bygninger, markeder og pladser.

I de hede aftenstimer sidder du på en tapasbar eller en vinbar og fordøjer dagens mange indtryk, inden du måske fortsætter ud i nattelivet til de sene nattetimer. Kufferten skal derfor være fyldt med alt fra det praktiske til det pæne tøj, til de fine aftner på restaurant.

En enkelt kuffert er derfor muligvis ikke nok, for der skal formentlig også noget spændende med hjem igen, da der er rig mulighed for shopping på et af de mange flotte markeder eller gader. Hvis du trænger til en ny kuffert, men ikke lige har tid til shopping, kan du altid kigge på Helm.nu , som har et bredt udvalg af kufferter i alle størrelser, farver og prisklasser. Det er selvfølgelig vigtigt, at man har plads til både alt i toilettasken, strandhåndklæde, sommertøj og en overtrøje til om aftenen. Test altid temperaturen på forhånd, da det er en super god forberedelse og giver et godt overblik over hvad der skal i kufferten.

De bedste af mange mulige oplevelser

En storbyferie er et hyggeligt afbræk fra hverdagen, hvor i får tid til hinanden og sammen kan opleve store seværdigheder, fantastiske musicals, hyggelige restaurantbesøg med spanske retter og meget mere. Flere rejser til Spanien, først og fremmest på grund af det spanske køkken og har måske mindre forventninger til selve byen. Madrid er en autentisk oplevelse, det er her spanien lever og bor. Flere falder pladask for byen, hvilket i høj grad skyldes gåturene i de mange, snævre middelaldergader, som myldrer af spansk liv.

Hvis du er til kunst, kan besøge et af de tre museer. Den omtalte triangel består af Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza og Museo Reina Sofía, der tilsammen bliver besøgt af mere end fem millioner gæster om året. Alle tre museer byder på sjældne kunstværker, som smukt supplerer hinanden i forhold til tidsaldre og stilarter. De udgør tilsammen verdens største og bedste samling af kunst.

Madrid er en af verdens største grønne byer og har flere træer og grønt areal end nogen anden by i Europa. Særligt en af disse parker, kaldet Jardines del Buen Retiro, er den største af dem alle og kan helt klart være grundlaget for den helt store gemmeleg. Spanien er gennerelt kendt for deres mange torve, som Madrid selvfølgelig også ligger inde med. Der er nogle steder at vælge imellem, som alle er præget af stor travlhed, markeder og flotte, kulturelle bygninger. Gør dig selv den tjeneste og læg  en plan inden rejsen går til Madrid, så du ikke misser noget.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.