Kør-selv ferie om vinteren

Kør-selv ferie om vinteren

Kør-selv ferier sydpå er ikke forbeholdt de varme sommermåneder. Du kan sagtens tage bilen mod såvel skiområder som sol og varme om vinteren. Læs mere om hvordan du bedst forbereder dig, når du tager bilen på en kør-selv ferie om vinteren.

Når vejret er værst i Danmark, er det en fristende tanke at tage på en kør-selv ferie sydpå – f.eks. til en forlænget weekend på ski i Østrig eller en uge med rare varmetemperaturer og sol i Italien. Hvis det gode vejr ikke vil komme til dig, må du rejse til det gode vejr.

Kør-selv ferier er umiddelbart nemme at forholde sig til: Pak tasken, fyld benzintanken op og tast den udvalgte destination ind på GPS’en. Tag af sted når det passer dig, og hold pause når det passer dig. Der er ingen indjekningstider og ingen tætpakkede ventesale. Kun dig, din bil og en håndfuld dage med transport og ferie.

Men det kan i den grad godt betale sig, at være velforberedt på vinterens kør-selv ferie. Her får du et overblik over de ting, du skal huske.Forbered dig på vinterens kør-selv ferie

 1. Medbring kørekort, registreringsattest, pas, dit gule sygesikringsbevis og et DK-skilt, med mindre du har en EU-nummerplade og rejser i Europa.
 2. Tegn en passende rejseforsikring. Husk at tjekke op med dine nuværende forsikringer, om det allerede skulle være inkluderet.
 3. Skal du køre i nedenstående lande, skal du medbringe Det Grønne Kort: Albanien, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Israel, Makedonien,  Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland indtil Uralbjergene, Serbien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.
 4. Er bilen kaskoforsikret, så medbring da Det Røde Kort
 5. Husk at købe motorvejsmærkater og placere disse i forruden af bilen, hvis du skal køre Østrig, Schweiz, Slovenien eller Tjekkiet. De kan købes på så godt som alle tankstationerne ved grænsen ind i det pågældende land.
 6. Tag et varmt tæppe eller en dyne med i bilen i tilfælde af at du bliver involveret i et uheld eller sidder fast i sneen. Tag også ekstra mad og vand med.
 7. Udstyr bilen med vinterdæk og medbring snekæder, sneskovl og andet sikkerhedsudstyr såsom sikkerhedstrekant og brandslukker.
 8. Skal du køre i Frankrig, skal du  – som følge af en ny lov fra 2012 – medbringe et alkometer i bilen.
 9. Få foretaget et serviceeftersyn af bilen eller tjek selv dæk, bremser, olien, kølevæske. Tag ekstra sprinklervæske med.
 10. Vær på forkant med søvnen og planlæg en række mulige overnatninger langs ruten. Pudsigt nok kan det nogle gange være svært (og til tider stressende) at skulle finde overnatningsmuligheder, der ikke koster en bondegård, når man mangler det.
 11. Kør forsigtigt og fornuftigt. Som jeg indledte med at skrive, så er en af fordelene ved kør-selv ferier, at du ikke er underlagt stramme afgangs- eller ankomsttidsplaner. Du er din egen herre. Så tag den med ro, nyd at du har fri og fokuser på trafikken.

God kør-selv ferie!

2 kommentarer

Steffan

Ca. 11 år siden

Super god artikel. Det er nu rigtig rart med den tjekliste. Har du skrevet noget ligende til kør selv ferie om sommeren også?

Svar

Niels Sørensen

Ca. 11 år siden

Hej Steffan, Tak for din kommentar. Jeg har ikke skrevet en sådan liste til en kør-selv ferie om sommeren, men det er hermed på min to-do liste. ;-)

Svar

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.