Madrid byder dig velkommen med kunst og fodbold

Madrid byder dig velkommen med kunst og fodbold

Fodbold Fodbold topper på mange mediers liste over de 10 ting, som du ikke må misse i Madrid ligesom det gør på https://ekstrabladet.dk. Det kan godt være at den portugisiske fodboldstjerne Cristiano Ronaldo forlod klubben sidste år, men derfor er der stadigvæk tale om en af de bedste fodboldklubber i verden. Mellem 2016 og 2018 vandt Real […]

Fodbold

Fodbold topper på mange mediers liste over de 10 ting, som du ikke må misse i Madrid ligesom det gør på https://ekstrabladet.dk. Det kan godt være at den portugisiske fodboldstjerne Cristiano Ronaldo forlod klubben sidste år, men derfor er der stadigvæk tale om en af de bedste fodboldklubber i verden. Mellem 2016 og 2018 vandt Real Madrid den prestigerige europæiske klubturnering Champions League tre gange i træk og på holdet finder du stjerner som fx Luka Modric, der sammen med det kroatiske landshold var med til at smide Danmark ud af VM i Rusland sidste år som nævnt på https://www.dr.dk.

Real Madrid er forsvarende Champions League mestre, men de kommer ikke til at forsvare sit trofæ i år, da de røg ud af turneringen i ottendedelsfinalen. Denne fiasko førte til at klubben fik sin gamle træner Zinedine Zidane tilbage i førersædet og ifølge https://extra.bet365.dk/news/da/, er der tale om verdens bedste fodboldtræner. Derfor er oddsene til kommende Real Madrid kampe igen blevet vendt til, at de har favoritrollen i de fleste kampe.

Du kan besøge Real Madrids stadion i forbindelse med et besøg i den spanske hovedstad. Der er kampe på Santiago Bernabeu næsten hele året rundt fra sommerperioden mellem juli og august med træningskampe  til sensommeren i slutningen af august hvor den spanske liga starter og senere kører helt til slutningen af maj måned. I løbet af året spiller Real Madrid også Champions League kampe samt kampe i den spanske pokalturnering. Derudover er det muligt at besøge stadionet og klubbens museum i form af en tour rundt på Santiago Bernabeu.

Kunst

Ud over fodbold så er den spanske hovedstad også kendt for at den gyldne trekant af museer, der ligger i en trekant hen over den flotte boulevard Paseo Castellana. Det mest omtalte museum er det spanske nationalmuseum Museo del Prado, hvor du kan finde kunst helt tilbage fra det 12. århundrede og op til nyere tid.

Tæt på hovedbanegården Atocha finder vi Museum Reina Sofia, som er det moderne kunstmuseum med kunst fra det 20. århundrede. Reina Sofia museet blev åbnet så sendt som i 1993 og i dag er det et velbesøgt museum især takket været Pablo Picasso maleriet Gernika, der er tæt forbundet til katastrofen i den spanske landsby, som blev bombet i forbindelse med borgerkrigen i landet som er beskrevet på https://politiken.dk. Det sidste museum i trekanten er Thyssen museet, som er en kunstsamling, der mest af alt byder på kunst fra renæssancen mellem det 19. og 20 århundrede.

madrid

Flotte bygninger

I Madrid kan du også blot nyde at gå rundt og kigge op og ned af de flotte bygninger. Tag bare kongepaladset, der med sine 135.000 kvadratmetre og 3418 værelser er det største kongepalads i Europa. Paladset blev bygget mellem 1735 og 1764 i klassisk barok arkitektur og mere end en million turister besøger paladset hvert år. Ud over kongepaladset, så kan vi også anbefale at besøge gourmet tapas markedet Mercado de San Miguel, Plaza Mayor, Puerta del Sol og Cibeles, der også byder på enestående arkitektur.

Så hvis du er vild med fodbold, kunst eller enestående arkitektur kan vi stærkt anbefale et besøg i Madrid, som byder på alle tre ting.

royal

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Spanien