Mere end bare Juventus, Fiat og Vinter-OL: Turino, “det italienske Paris”

Mere end bare Juventus, Fiat og Vinter-OL: Turino, “det italienske Paris”

Hvis du har nogle associationer til Turino er det muligvis Juventus, en enorm Fiat-fabrik eller Vinter-OL i 2006. Men Turino har meget mere at byde på, både når det gælder det kulturelle og det kulinariske.

(Sponsoreret indlæg)

Billedet øverst: “November in Turin” (CC BY-SA 2.0) by Federico Feroldi Foto

Den norditalienske by med en befolkningstal på omtrent 870 tusinde, er ikke ligefrem den primære rejsedestination for de fleste turister. Men dette synes i højere grad at være grundet byens halvkedelige omdømme snarere end dens aktuelle tilstand.

Vi fortæller i det følgende om, hvad der gør Turino til så interessant en by, både når det kommer til kulturelle og kulinariske oplevelser.

Om sightseeingen: Alperne og kunstmuseer der ikke er for travle

Øgenavnet, ”det italienske Paris”, er en følge af de mange smukke, naturlige områder i byen. Beliggende ved foden af Alperne leverer byen tilmed en udsigt, der er svær at slå.

Byen har en række museer på verdensniveau – blandt andet det egyptiske museum, Museo Egizio, filmmuseet, Museo Nazionale del Cinema og det moderne kunstmuseum, Castello di Rivoli. Derudover huser den de årlige internationale kunstudstillinger som Artissima og Paratissima.

En fordel ved Turinos museer er, at de tiltrækker langt færre turister end dem, som du kan finde i byer som for eksempel Rom, Paris eller London.

Om maden og drikken: Agnolotti, brasato al Barolo, vin og chokolade

I Turino kan det særligt anbefales at prøve agnolotti, som er ligesom ravioli men med kød indeni. Derudover kan du få brasato al Barolo, som er bøf stegt med vinen, Barolo.

Du kan finde både små, traditionelle restauranter til overkommelige priser og moderne, eksperimenterende Michelin-restauranter. Derudover er det naturligvis et must at prøve nogle af de mange lokale vine, hvoraf Barolo er den mest kendte.

Turino er også kendt for sin chokolade. Ved næsen hvert et hjørne synes der at være en chokoladebutik. Turino var da også byen, som inspirerede Nutella.

Om sporten: Fodboldklubben over dem alle

Turinos egen fodboldklub, Juventus, sidder på tronen af italiensk fodbold. De er Italiens mest succesrige fodboldklub gennem tiderne, og har alene i løbet af de sidste 5 år vundet samtlige Serie A-titler.

De slog netop Barcelona i Champions League, og ifølge siden, bet365, som har nyheder og betting tips om fodbold online, er de med odds 2,25 favoritter til at vinde semifinalen mod Monaco.

Juventus’ stadion kan rumme lige over 41 tusinde tilskuere. 29 tusinde sæder er dog reserveret til fans med årskort. Det kan derfor være svært (og dyrt) at få billetter til en Juventus-kamp.

Et godt alternativ er da i stedet at se Genoa C.F.C eller U.C. Sampdoria i den nærliggende by, Genoa. Genoa ligger lige under to timers kørsel væk fra Turin, og den er et besøg værd i sig selv. Her kan du være sikker på at opleve den samme italienske fodboldentusiasme.

Om menneskerne: Den travle storby-mentalitet

Som det er tilfældet i de fleste af Europas storbyer, har Torinos befolkning ofte travlt med arbejde og praktiske gøremål om dagen i løbet af hverdagene.

Men om eftermiddagen, aftenen og i weekenden slår de fra. Således mødes mange yngre mennesker i byens centrum med is og drikke.

Torinos indbyggere er blandt italienerne kendt som en kende kolde og afvisende, men det er en underspillet facade,påpegede Politiken i deres rejse-sektion. ”Piemonteserne kan bare ikke lide at vise sig for meget frem, og derfor fremstilles alt […] ekstremt underspillet og omtales som ydmyge selvfølgeligheder.

Om flyrejserne: Omkring 500 kr. (tur-retur)

Tidligere var der ikke direkte flyruter mellem København og Turino. Det er der imidlertid kommet i det seneste par år.

Således kan du i juni finde direkte flybilletter (tur-retur) for lige over 500 kr., og turen tager omkring 2 timer.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Italien