Min rejse: 2 måneder rundt om jorden for 40.000 kr.

Den 5. januar rejste jeg ud af Danmark. 23. Februar landede jeg her igen. En godt 7 uger lang rejse var færdig. Det lykkes mig at komme jorden rundt og opleve så forskellige ting som The Strip i Las Vegas til Tiger Kingdom i Chiang Mai, Thailand.

Gæsteindlæg skrevet af Halfdan Timm.

De knap 2 måneders rejse kostede knap 40.000 kroner (cirka det dobbelte af, hvad jeg ville have brugt på at leve i Danmark). Jeg vil gerne dele regnestykket og forklare, hvorfor det faktisk kunne have været halveret.

Formålet er at vise, hvor billigt det kan være at opleve verden. Danmark er et lille vand og verden er et stort sted – og en lang rejse til forskellige kulturer tror jeg, er med til at udvikle dig som person.

Uden videre introduktion – regnestykket og nogle af de ”opdagelser”, jeg gjorde mig på rejsen:

Flybilletter og hotel:

De to største udgiftsposter på turen var vores flybilletter og hoteller.

Flybilletterne kostede følgende:

 • København til Las Vegas: 2.000 kroner med Norwegian.
 • Las Vegas til Los Angeles: 500 kroner med Virgin America
 • Los Angeles til Tokyo (13 timer): 3.500 kroner
 • Tokyo til Kuala Lumpur til Chiang Mai: 2.000 kroner
 • Chiang Mai til Bangkok til Dubai til København: 4.500 kroner

Samlet cirka 12.500 kroner for at komme jorden rundt med en lille detour. Verden er et lille sted efterhånden.

Vi boede generelt på billige hoteller. Priserne var som følger:

 • Las Vegas: 500 kroner per nat
 • Tokyo: 900 kroner per nat
 • Myoko Kogen: 900 kroner per nat
 • Chiang Mai: 100 kroner per nat

I Japan valgte vi ikke fine og dyre hoteller – selv de billige koster bare mange penge i verdens største by.

Ski

Vi kunne have fået billigere flybilletter, hvis vi havde bestilt i bedre tid. Vi valgte dog at prioritere fleksibilitet over pris. Vores hjemrejsepris fra Bangkok til København alene var 4.000 kroner. Det samme kan du få tur / retur-billetter for med Norwegian, hvis du bare køber i god nok tid. Generelt skal du købe dine flybilletter cirka 6 uger før afrejse.

Skitur i Japan trak op

Den dyreste del af vores tur var klart Japan.

Især de to byer Tokyo (hvor vi var lidt) og Osaka er blandt de dyreste byer i verden. Begge koster markant mere end København. Vi havde et hotelværelse på sølle 11 kvadratmeter i Tokyo, men det stod os alligevel i 900 kroner om måneden.

At bo 12 dage i et skisportsområde stod os i cirka 10.000 kroner (175.000 yen, som du i øvrigt betaler kontant) med morgenmad. Skileje og liftkort kom derudover og stod os i cirka 200 kroner per dag per person.

Hotel

Havde vi undladt de 2 uger i Japan, ville vores budget for turen have været cirka 20.000 kroner i stedet for – eller hvad, jeg ville bruge på at leve i Danmark i 2 måneder med husleje, mad og almindelige fornøjelser.

Hvis du har pengene vil jeg dog til hver en tid anbefale en tur til Japan. Vinde fører vanvittigt meget sne over fra Sibiriens kulde i Rusland. Jeg har stået på ski i Frankrig, Italien, Norge og Sverige og Japan er stedet med suverænt mest (pulver)sne. Det er en stor fornøjelse.

Da vi kom til Thailand så budgettet noget anderledes ud.

Her boede vi i en 58-kvadratmeter lejlighed for 2.500 kroner for en hel måned med ugentlig rengøring. Mad er billigt, fornøjelser er billige, thailænderne taler udmærket engelsk, og der er tilmed andre danskere i Chiang Mai i den nordlige del af landet, du kan tale med.

Hvis du vil opleve det ægte Thailand – og ikke bare de sydlige øer, hvor der er mange turister – så er Chiang Mai et godt sted at starte.

Dreamliner vs. Airbus A380

På rejsen oplevede jeg både at rejse med en Boeing 787 Dreamliner med Norwegian (København – Las Vegas) og 2 gange med en Airbus A380 fra Singapore Airliens og Emirates (Los Angeles – Tokyo og Bangkok – København).

Netop flyveturene med de to mest kendte fly lige nu, var noget, jeg fra rejsens start havde glædet mig til. Jeg er flyentusiast på det niveau, at jeg synes YouTube-dokumentarer om flyhistorie er for lækkert, men jeg er dog ikke at finde på Flyvergrillen i Kastrup.

Airbus A380 er verdens største fly. Dreamliner er kendt især for sine lave driftsomkostninger.

I min verden er der ingen tvivl om det bedste fly:

Dreamlineren.

Det er der flere grunde til:

 • Dreamlineren er bedre til at ændre lys og temperatur inde i flyet med henblik på at forhindre jetlag. Hvis du kombinerer med melatonin-piller – kroppens naturlige søvnhormon – så har du gode chancer for at undgå at vågne kl. 03 om morgenen de næste mange nætter.
 • Der er mere plads i Dreamlineren. Det er dét fly, jeg har siddet i, hvor jeg havde mest plads til loft og til sædet foran mig.
 • Og så kan du i Norwegians Dreamliner shoppe på skærmen foran dig og betale direkte med dit VISA- eller MasterCard. Steward / Stewardesse kommer blot med det, du har bestilt og du skal ikke fedte med kort eller vente, til de kommer trækkende med vognen. Det er alt for smart og jeg kom til at bruge flere penge på mad og drikke, end jeg plejer at gøre på sådan en tur.

Airbus A380 er stort, men det føles mere klodset. Du kan ikke betale på skærmen foran dig. Og med Singapore Airlines var udvalget af film samt maden tilmed under Norwegians standard.

Hvis jeg kan vælge, så vil jeg flyve med Dreamlineren i fremtiden – selvom jeg gerne ville støtte Airbus, der jo er en europæisk virksomhed i modsætning til amerikanske Boeing.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
dubai Japan kuala lumpur Las Vegas Los Angeles Tokyo