Mobiltelefon med på ferien

Mobilen er rar altid at have med sig – også på ferie. Det kan dog være en dyr fornøjelse, hvis du ikke tænker nærmere over din brug. Artiklen her har samlet 10 gode råd til at forhindre himmelråbende dyre (og uretfærdige) regninger.

1) Sluk telefonen når du ikke vil bruge den
Du betaler dyrt for at modtage opkald i udlandet, og da telefonsælgere altid ringer på de mindst belejlige tidspunkter (de kan ikke andet), er det en god idé som udgangspunkt at slukke for mobilen.

2) Skriv SMS’er i stedet for at ringe
Selvom det heller ikke er billigt at skrive sms’er i udlandet, kan man spare mange penge på at skrive sms’er frem for at ringe. Det er (med få undtagelser) gratis at modtage sms’er i udlandet. Er du i besiddelse af en computer og internet, kan man fra flere teleselskabers hjemmesider sende websms. Disse afsendes (uanset din lokation) fra Danmark og koster dermed det normale.

3) Taletidskort som alternativ til mobilen
Hvis det er nødvendigt at ringe hjem, kan det ofte betale sig at købe taletidskort i det pågældende land og derefter finde en telefonboks at ringe fra. Prøv at høre i en kiosk eller tankstation, om de har taletidskort.



4) Taletidskort mellem telefoner i ferielandet
Du taler til lokal takst, hvis du ringer til en anden dansk mobil i det land, hvor du holder ferie. Det kræver dog, at modparten også har installeret et lokalt taletidskort. Du får med et lokalt taletidskort også et midlertidigt nummer, som du skal huske at oplyse dine kontaktpersoner.

 

5) Skype som alternativ til mobilen
Er du i besiddelse af computer og internet kan du spare næsten samtlige udgifter ved at ringe fra Skype. Det er gratis at ringe mellem andre Skype-brugere, men koster en lille smule, hvis man ringer fra Skype til almindelig telefon. Det er gratis at oprette sig som bruger på Skype, og du kan naturligvis også gøre dette inde fra en lokal netcafé (husk at tjekke, at computeren har mikrofon og højtalere/headset). Til Skype.

6) Vælg selv dit netværk
Din mobiltelefon vælger højst sandsynligt automatisk netværk, når du er på ferie. Det er der såmænd intet ondt i, udover at det valgte netværk kan være dyrere end andre alternativer. Det kan derfor være besparende på forhånd at undersøge de tilgængelige netværks takster, så man manuelt kan vælge det billigste netværk.

Mobiltelefoni på ferien7) Slå viderestilling fra
Har du viderestilt din hjemmetelefon og samtidig tilsluttet en telefonsvarer, kan det blive meget dyrt. Du betaler nemlig både udlandstakst for at videresende opkaldet til det land, som du befinder dig i og derefter for at viderestille opkaldet til telefonsvaren i Danmark.

8) Benyt ikke telefonens internet
Det kan koste helt op til ca. 100 kr./Mb, hvis du benytter telefonens internet i udlandet. Du skal derfor huske at deaktivere funktioner du må have opsat, som automatisk benytter sig af internettet. Eksempler herpå er download af e-mails eller tilgængelighed Messenger.

9) Undersøg selskabernes udlandspriser
Rejser du meget og har behov for at ringe fra udlandet, bør selskabets udlandspriser indgå som argument i udvælgelsen af telefonselskab. Du kan se en liste over selskabernes udlandspriser påit-borger.dk.

10) Tænd og sluk mobilen i Danmark
Når du igen befinder dig på dansk jord, er det en god idé at tænde og slukke mobilen. Dermed sikrer du dig, at telefonen har fundet et dansk netværk, og at taksterne derfor er som de plejer.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
internet ferie roaming ferie skype taletidskort