På juleshopping i Europa i lejebil

På juleshopping i Europa i lejebil

December måned er lige om hjørnet, og derfor er det altid godt med lidt juleinspiration. 
Her er nogle af de mange julemarkeder, der er hyggelige at besøge rundt omkring i Europa. 

Julemarkeder har været her i næsten 600 år, og de bliver ved med at fascinere og tiltrække os. Vi drages af hyggen, af roen, duftene, lysene og alt det andet, som man forbinder med julen. De skaber lys og håb i en mørk tid, som kan føles lang for mange mennesker.

Mange danskere kender nok til Berlin som en dejlig by at tage til, hvis man vil opleve et julemarked. Her kan man fra 25. november til 31. december opleve omkring 80 julemarkeder i byen, hvor Spandau er det største. Men faktisk er der masser af andre spændende julemarkeder rundt omkring i Europa og den nemmeste måde at komme til dem er med bil. Man behøver dog ikke engang selv have bil for at besøge dem. I dag er det nemlig blevet så nemt at leje bil på biludlejningsportaler som Billigerebiludlejning.dk, hvor man på nettet kan søge på lejebiler blandt mere end 1600 udlejere. Man kan enten flyve til en julemarkedsdestination og have en lejebil holdende klar, eller man kan leje den i Danmark og køre hele vejen. Så hvor skal du køre hen, men hvor findes så de bedste julemarkeder?

Julehygge i Gøteborg

Hvis man ikke har lyst til at køre så langt, kan man vælge at tage på julemarked i Gøteborg, som ligger cirka tre timers kørsel fra København. Julemarkedet åbnede den 22. november og lukker ned den 30. december. Faktisk er det forlystelsesparken Liseberg, der i julemåneden forvandles til et klassisk julemarked med over fem millioner blinkende julelys, 700 ægte grantræer, røget rensdyr, marcipangrise og ægte skandinavisk gløgg. Børnene kan køre i radiobiler, besøge julemanden i hans træværksted og se et halvt times langt isshow. Det koster penge at komme ind på markedet, men til gengæld kan du blive der lige til de lukker. Hver opmærksom på, at markedet kun har åbent i de sene eftermiddags- og aftentimer fra 16 til 22. Hvis man er heldig, er den første sne allerede faldet, så julestemningen bliver rigtigt autentisk.

Mellemeuropas julemarkeder

I Mellemeuropa findes der også en lang række fantastiske markeder, som man hurtigt kan komme til i en lejet bil. I Østrig kan man vælge mellem et i Salzburg og et i Wien. I Salzburg fokuseres der på hjemmelavede produkter af høj kvalitet til tonerne af de gratis koncerter hver eftermiddag kl. 17 foran katedralen. I de felys-belyste gader i Wien spreder julemarkederne sig i den gamle bydel i en overflod af kunsthåndværk, håndlavede sæber og traditionelt legetøj, der kan nydes med et glas varm gløgg og tilhørende friskbagte kringler og ristede kastanjer. Desuden kan man foran rådhuset i Wien stå på skøjter eller tage en tur i pariserhjulet.

Den gamle Østeuropæiske hovedstad Budapest er også et besøg værd i juletiden og byen har et af de mest hyggelige julemarkeder i Europa. Vorosmarty-pladsen, som er Budapests ældste julemarked byder på ungarske specialiteter, gratis koncerter og kunsthåndværk, men Basilikaen har udover disse ting også en skøjtebane omkring et gigantisk juletræ. Basilikaen er blandt de mere bæredygtige markeder med miljøvenlige services. I Prag finder man også nogle gode men lidt anderledes julemarkeder, end man ser dem i Vesteuropa. Her finder man nemlig får, geder og æsler på julemarkedet, og her drikker man ikke gløgg men grog, som er består af rom, vand, sukker og citron.

Julemarkeder i Sydeuropa

De sydeuropæiske julemarkeder er ikke det, man som dansker umiddelbart tænker på, når man taler om disse. Men faktisk findes der nogle utroligt hyggelige af slagsen, som man nemt kan komme til i en lejebil. Trento julemarkedet i den italienske by af samme navn er egentlig mere end Cittá del Natale, som betyder juleby på italiensk. I de 90 træhytter i de brostenbelagte gader sælges fåreost og tørrede appelsinskiver, og det 700 år gamle Buonconsiglio-slot og Alperne skaber de perfekte kulisser for at komme i ægte julestemning. I nabolandet Spanien finder man Fira de Santa Llúcia i Barcelona, som med sine 229 år er et af byens ældste julemarkeder og et af de største i Spanien. Markedet ligger foran en gotisk katedral, som lægger bygninger til traditionelle katolske julemesser.

Sikkerheden i orden

Billudlejning.dk har ingen skjulte gebyrer men det er en god ide at tjekke om der er noget ekstra udstyr du ønsker at tillægge og får brug for især her om vinteren. Som dr.dk skriver så er for eksempel vinterdæk noget du skal holde øje med, om er med som standard udstyr. Hos nogle udlejningsfirmaer er det allerede med i prisen mens hos andre skal du sørge for at tillægge det. Det vigtigste er at sikkerheden er i orden, så sørg for at undersøge om dette er noget du har brug for.
Som sagt er der masser af julemarkeder at vælge mellem i Europa, hvis man trænger til at komme lidt væk og nyde julestemningen. Og med mulighed for nem og billig transport som lejebil, er det det da bare om at komme afsted.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.