Pak geværet, skat – Vi skal på jagtferie!

Pak geværet, skat – Vi skal på jagtferie!

Mange mænd lever til hverdag i en verden der er langt fra den vores forfædre levede i. Maden er i dag skudt og ligger i køledisken, når vi fanger den. Det er dog ærgerligt da der er noget fascinerende i at fange og skyde sin egen mad, efter at have ventet flere timer på det helt rigtige øjeblik. Vi vil i dag guide dig til en rigtig vildmands ferie med jagt.

(Sponsoreret indlæg)

Starten på et eventyr

Den første tanke der springer ind i dit hoved er om du har husket at pakke alting. Det er jo ikke din normale charterferie du skal på. Flyet mod Vestafrika, nærmere bestemt Namibia letter om mindre end en time, hvilket betyder at ventetiden snart er ovre. Snart vil den årlige jagt med barndomsvennerne hjemme i den danske skov, blive skiftet ud med afrikanske savanne, brændende hede og en helt anden kultur.

Ankomst til hytten

Under et døgn efter du stod hjemme i Danmark ankommer du med den åbne jeep til hytten, hvor du og din familie skal bo den næste uges tid. Til at starte med møder du din guide, som skal med dig ud på jagt de næste par dage. Han står i lange bukser og skjorte på, og synes det er lidt koldt da temperaturen kun er 25 C. Det første der står på programmet er at pakke din kuffert ud, inden i skal ud at se området.

Første dag på savannen

Dagen starter tidligt omkring ved 6 tiden, da i gerne skal nå ud at lære området at kende. Det nye jagttøj, ligger fint på sengekanten og venter på at blive taget i brug for første gang. Efter et kvarters kørsel fra hytten ankommer i til en lille bakke hvor i parkere bilen og fortsætter til fods, langs en lille sti der snor sig mellem de små grønne buske og det høje grønbrune græs. Efter at have gået i et stykke tid, ser du et besynderligt træ, der er meget højere end resten af plantevæksten i området. Din guide, der er vokset op i området, fortæller at det er et baobabtræ, som har stået der igennem de sidste 500 år, hvilket er en normal alder for træet, der kan blive op til 1000 år gammelt.

Kort efter ser i en flok antiloper der stiller går hen til et lille vandhul ikke langt derfra. De står helt uvidende om hvad der kommer til at ske om lidt, mens din guide giver dig dit gevær. Efter at have lagt dig til rette, fortæller din guide dig at i cirka er 80 meter fra dyrene med en lille vind fra højre. Efter at du har justeret sigtet bliver stilheden brudt at braget fra geværet, hvilket får antiloperne væk, undtagen en der falder til jorden.

Festmåltidet om aftenen

Efter at have taget det obligatoriske jagtbillede af dig og dit bytte, er det på tide at tage det med tilbage til hytten. Her er den næste opgave at få klargjort dit bytte, så kokken kan gå i gang med at tilberede aftenens måltid. Oplevelsen af at spise et lækkert måltid om aftenen, med følelsen i kroppen af succes over dagens fangst er det hele værd.

Tiden flyver afsted

De næste dage går på samme måde med at opleve den fortryllende savanne både med safari og mere jagt. Det vigtigste ved en jagttur i så flotte omgivelser er at huske at skudt en masse flotte billeder af ferien så du kan forevige din rejse og oplevelse. Livet på savannen med våben og det varme afrikanske hede er selvfølgelig ikke ufarlig. Så husk at være opmærksom gennem hele ugen, så du ikke skal bruge en erstatningsadvokat når du kommer hjem, pga. et vågeskud eller andre uheld.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.