Pak kufferten, turen går til Portugal

Pak kufferten, turen går til Portugal

Den Iberiske Halvø rummer fantastiske oplevelser med fortræffelig natur, pulserende storbyer, forskellige sprog og kulturer. De fleste tænker Spanien, når nogen nævner Den Iberiske Halvø, men det mindste land på halvøen Portugal gemmer på rige kulturelle og naturoplevelser. Portugal er meget mere end ferieparadiset, som ligger i den sydlige del af landet, Algarvekysten.

Når rejsen går til Portugal, er der mange forskellige destinationer som er værd at besøge og det er uden tvivl svært, at nå dem alle på bare én ferie. Denne artikel kommer tips og tricks til, hvilke steder der er værd at besøge når destinationen er det mindste land på den iberiske halvø.

Praktiske foranstaltninger

Inden turen går til Portugal er der en del forskellige praktiske overvejelser og gøremål, der skal indfries. Er det højsæson, er det ikke specielt mange regnfrakker og varme trøjer du skal medbringe. Portugal er det land i Europa der har flest solskins dage om året, hvorfor det sjældent er en nødvendighed at medbringe andet et end par klipklapper og et væld af t-shirts. Dog er der en smule temperaturforskelle på det kontinentale klima og det man støder på, hvis man ligger besøget forbi nogle af de små øgrupper i Atlanterhavet, som Madeira eller Azorerne. Her er klimaet mere tempereret. Derudover vil det være en fordel at indøve sig et par portugisiske gloser, da det ikke er alle som forstår engelsk.

Mad

Det portugisiske køkken er dybt inspireret af landets beliggenhed og med base ud til Atlanterhavet, så er det kun naturligt at det portugisiske køkken er baseret på mange forskellige fiskeretter. Heriblandt er landets mest kendte fiskeret ”Bacalhau a Brás”, som er klipfisk er stegt sammen kartofler, æg og persille, og prikken over i´et er nogle oliven og er en ret man bliver nød til at smage, når man er i Portugal.

En anden vigtig ingrediens i det portugisiske køkken er vindruen og af denne laver de utroligt gode vine i Portugal. Vinen er en stor del af det portugisiske køkken og bruges både til at tilberede maden og marinere den i, men selvfølgelig også til at drikke, hvor hver middag ofte bliver assisteret af et godt glas vin. Den verdens berømte portvin stammer bl.a. fra Portugal og kommer fra området hvor landets anden største by Porto ligger.

Lisboa som hovedstaden hedder på portugisisk

Portugals hovedstad Lissabon ligger ikke helt ud til Atlanterhavet men der løber alligevel vand gennem byen i form af den mægtige Tejoflod. Byen har en række seværdigheder, som bare er must see, heriblandt det gamle tårn i Belém, som er lavet til ære for den verdens berømte portugisiske søfarer Vasco Da Gama og byens skytsengel Sao Vicente, derudover er der en række gamle klostre fra middelaldertiden i bydelen Belem. Lissabon er bygget på 7 høje og på en af disse ligger der en gammel fæstning, kaldet Castello de Säo Jorge, hvor en af byens bedste udsigtsposter findes. Herfra er der udsigt udover hele Lissabon. I bydelen Parque das Nacoes, ligger Europas største oceanarium, hvor alverdens havdyr er at finde.

Porto

Den største by i det nordlige Portugal hedder Porto og er ligesom Lissabon beliggende ved en flod og tæt ved havet. Porto ligger i på den nordlige bred af floden Douro, som giver liv til utroligt mange vinmarker i området. Når man besøger Porto er det et must at krydse broen, kaldet Do Luis og derefter kommer man til et naturområde, hvor portvinen oprindeligt stammer fra.

Ikke langt fra Porto ligger nogle charmerende fiskerbyer, som Matosinho. Derimod tager man turen syd på fra byen finder man nogle gode strande tæt ved byen Espinho, som huser et godt byliv og fine hoteller. Hvis du ikke ved, hvordan du skal komme frem og ikke gider offentlig transport, så er det muligt at leje en bil i Portugal. Fordelen ved at leje en bil, er at man kan nå mere på kort tid og derved opleve mere.

Surfing

Portugal har nogle af de bedste strande i Europa og grundet beliggenheden ved Atlanterhavet og det milde klima, gør Portugal til et udpræget surferspot. Lidt nord for Lissabon ligger en by ved navn Ericeira, som er en lille landsby, men dog har den et område, hvor nogle af de bedste bølger i Europa findes. Her er bølgerne varieret, forstået på den måde, at der er plads til alle uanset hvor gode egenskaber, man er i besiddelse af.

Som nybegynder eksisterer der mange muligheder for at lære, i og med det er muligt at finde et stort antal af surfskoler, hvor alle de basale metoder læres. Hvis ferien står på surfing, så tøv ikke med at besøge Ericeira og de gode spots som Ribeira d´ilhas.

Ilha Acores

Azorerne er en portugisisk øgruppe beliggende 3 timers flyvning fra fastland og et godt stykke ude i Atlanterhavet og er primært kendt for at indeholde vanvittige naturscenarier, hvor de 9 vulkanøer har en helt bestemt flora og fauna. Den varme golfstrøm beriger Azorerne med et dejligt tempereret klima i sommerhalvåret, hvor temperaturen ligger mellem 20-30 grader.

Her er 60 forskellige plantearter som ikke findes andre steder i verden. Derudover har Azorerne et rigt dyreliv, hvor det er muligt at se forskellige hvalarter. Den største by på Azorerne hedder Ponta Delgada og byen på trods af dens petit størrelse rummer af liv med charmerende gader og hyggelige cafeer. Et besøg til Azorerne vil være en oplevelse du aldrig glemmer.

Madeira

Madeira er endnu en lille portugisisk øgruppe, som befinder sig ude i Atlanterhavet ca. 1000 km fra Portugals kyst. Det er en vulkan ø og denne jord giver virkelig gode betingelser for planter. Hvert år er der blomsterfestival på øen, som er en fejring af foråret og er en smeltedigel af farver og dufte. Her vil der være forskellige arrangementer, hvor adskillige vogne tildækket med blomster vil køre gennem byen til stor entusiasme for byens indbyggere. Dertil er der forskellige koncerter og markeder, som kun åbner i forbindelse med blomsterfestivalen.

Hovedbyen Funchal blev grundlagt omkring 14-tallet og der er seværdigheder, der ikke må en ens næste forbi, når man er i Funchal. Heriblandt kan nævnes byens katedral ved navn Sé eller Mercado dos Lavradores, hvor alt det bedste fra havet er tilgængeligt, ligesom alverdens frugter samt grøntsager. Derudover kommer verdens mest kendte sportsmand målt på instagram-følgere og hele Portugals stolthed Cristiano Ronaldo fra Funchal.

I den forbindelse er der opstået et Cristiano Ronaldo museum, hvor alle fodboldspillerens rekorder, pokaler og ikke mindst historie kan opleves nede ved havnepromenaden. Ligesådan er byen lufthavn opkaldt efter ham, med navnet ”Cristiano Ronaldo Airport”.

Af andre seværdigheder på Madeira er, at tage på vandretur. Madeiras gamle vandveje, ved navn Levadaer er medvirkende til at der findes utallige snørklede stier og veje rundt om på øen, hvor mange af stierne går gennem mørke tunneler og frodigt klima med endestation ved en flot udsigtspost.

En af de mest populære udsigtsposter er Cabo Girão, som ligger kun en halv times kørsel fra Funchal, hvorfra havet og byen Camara de Lobos kan betragtes. Når man har nået toppen kan nemt komme ned igen med svævebane, hvorefter man kan nyde et godt glas portugisisk vin på en af de nærliggende terrasser. Få mere information omkring Madeira med Hideaways til Portugal.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.