Rejse med hund – det skal du huske

Rejse med hund – det skal du huske

Har du planer om at have din hund med på næste rejse? En rejse med hund kræver lidt ekstra forberedelse, og det gælder derfor om at starte planlægningen i god tid. Men hvad er egentlig vigtigt at være opmærksom på, i forbindelse med at rejse med hund? Det kan du læse mere om her, hvor vi har samlet en kort tjekliste til, hvad du skal huske, når du skal have din hund med på din næste ferie.

Det praktiske – hundepas og regler

Det første, som du skal have styr på, når du skal have din hund med ud og rejse er om hunden har et hundepas og hvilke regler der gælder i det land, som du gerne vil rejse til.

Alt efter hvilket land du gerne vil rejse til, skal hunden have forskellige vaccinationer, for at det er lovligt at tage hunden med ind i det pågældende land. Ligeledes skal hunden have ormekur, og der kan samtidig gælde andre regler i forskellige lande. Reglerne er det første, som du skal undersøge, når du skal have din hund med ud at rejse.

Når du har fået styr på de forskellige regler, er det tid til at lave et hundepas til din hund. Et hundepas er lovpligtigt, når du vil have din hund med ud af Danmark og viser blandt andet hvilke vaccinationer hunden har fået.

Planlæg transporten nøje

Når du har fået styr på reglerne og lavet et hundepas til din hund, er du klar til at gå i gang med planlægningen af din rejse. Her er det især vigtigt at planlægge transporten nøje.

Hvis du fx skal have hunden med på bilrejse, er det en god idé at planlægge pauserne, så hunden har gode muligheder for at få pauser undervejs. Det er en god idé at kigge efter steder under bilrejsen, hvor der er gode grønne områder, så din hund har gode muligheder for at få luft undervejs.

Hvis du skal have hunden med ud at flyve, er det vigtigt at sætte dig ind i reglerne som det enkelte flyselskab har, for at have hunden med på din rejse. Hvis du fx er i gang med at kigge på flybilletter til London, er det en god idé at undersøge hvilke flyselskaber, der har hvilke regler, for at have hund med, så du vælger de helt rigtige flybilletter til din rejse.

Lav en rejse med hensyn til din hund

Det næste, du skal have styr på til din rejse, er at planlægge rejsen, med hensyn til din hund. Det handler om at kigge efter, hvor der fx er gode muligheder for at lufte hunden i nærheden af der, hvor du skal bo.

Det gælder ligeledes om at planlægge aktiviteter, så hunden skal være alene mindst muligt tid. Hvis du fx gerne vil på museum, er det vigtigt at du planlægger det, så din hund ikke skal være alene længere tid en nødvendigt.

Det er især vigtigt at tænke over, hvordan din hund har det i nye omgivelser og planlægge rejsen efter det. Hvis din hund fx er dårlig til nye omgivelser og let bliver stresset, er det en god idé at holde hunden meget i sommerhuset, hvor du kan skabe nogle trygge rammer for hunden.

Det kan også være en god idé at have hundens egen kurv med, da det skaber en god tryghed for din hund at have nogle af sine egne ting med. Du kan ligeledes fx tage lidt af hundens legetøj med, så den har noget der er fra sine vante omgivelser, som dermed giver en bedre tryghed for din hund.

Hvad skal jeg pakke til mind hund?

Det sidste, du skal gøre, for at alle forberedelser til rejsen med hund er i orde, er at lave en pakkeliste. Som nævnt før er det en god idé at have hundens egen kurv og legetøj med.

Det er ligeledes vigtigt at du har hundens eget foder med, så hunden kender det foder, dom den får under rejsen. Hvis du fx har en hvalp, er det vigtigt at have hundens eget hvalpefoder med, så hunden får det foder, som den er vant til. Du kan fx pakke foderet i små poser, med den rette mængde til alle dagene, så du har nok foder med, uden at du behøver at slæbe på for meget foder.

Ud over det, kan der være mange andre praktiske ting, som er vigtige at have med. Her er det en god idé at tænke over, hvad du bruger af hundeudstyr til dagligt og tage det med, som du normalt bruger.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.