Rejsetid er ventetid – brug ventetiden fornuftigt

Rejsetid er ventetid – brug ventetiden fornuftigt

Næsten uanset hvor i verden, du vil hen, er turen forbundet med en masse rejsetid. Rejsetid er, i de fleste tilfælde, synonym med ventetid. Ventetid i lufthavne, i terminaler, i flyvere eller lignende. Ventetid er decideret uudholdelig, når man glæder sig til noget – så hvorfor ikke gøre ventetiden sjovere og/eller lettere at komme igennem.

(Sponsoreret indlæg)

Nyd mobilen så længe det varer

Den mest klassiske form for ventetid, er den man oplever i lufthavne. Det føles af og til som om, at lufthavnen er sådan et magisk sted, hvor tiden står stille, selvom alle tilsyneladende har utrolig travlt? Men fordi man som udgangspunkt er tvunget til at vente i en lufthavn, er det et glimrende tidspunkt, at bruge sin mobil. Før du ved af det, sidder du i flyet, og så skal den slukkes/pakkes væk, og selvom der efterhånden er wi-fi i de fleste fly, så er det sjældent en internetforbindelse, du bør sætte din lid til.

Så hvis du kan lide at spille spil, som kræver en (bare nogenlunde stabil) internetforbindelse, vil vi ikke anbefale dig at vente til du sidder i flyet. Brug tiden i lufthavnen i stedet. Det kan f.eks. være spil som Wordfeud, Quiz Battle eller div. casino-spil, der kræver at du har internet til din rådighed.

Gør mobilen klar, inden afgang

Selvom wi-fi forbindelsen i flyveren ofte ikke er specielt stabil eller funktionel, så kan du gøre din mobil ”rejseklar” inden du tager afsted. Det kan f.eks. være ved at hente offline indhold fra div. streamingtjenester som Netflix, HBO eller Viaplay. Det kræver selvfølgelig, at du har et abonnement til en eller flere af disse tjenester, men hvis ikke du allerede har det, kan vi kun sige, at det er penge givet godt ud.

Men hvis du ikke føler for, at investere i en streaming tjeneste, er der faktisk fortsat håb forude. Statsradiofonien – eller Danmarks Radio, som det også hedder – har nemlig udviklet sig ret meget over de sidste par år. I hvert fald i forhold til deres platforme, hvilket vil sige, at deres respektive apps er blevet bedre, hurtigere og meget nemmere, at finde ud af. Og her kan du også hente offline indhold, og så er det gratis. Det er selvfølgelig en sandhed med modifikationer, da ”gratis” forudsætter, at du betaler din medielicens, som i år (2017) beløber sig til 2.492 danske kroner, eller hvad der svarer til 207,50 om måneden. Hvilket isoleret set, er ret mange penge i forhold til, hvad et abonnement på Netflix eksempelvis koster. Men til gengæld har du så også frit lejde i- og på samtlige af de statsejede kanaler, ligesom du kan høre radio med god samvittighed, så det er måske ikke så slemt endda.

I de nye apps fra DR, kan du hente podcasts, se film og serier (sendt på DR’s kanaler, selvfølgelig) og generelt bare sikre dig timevis af god underholdning, som du kan drage nytte af i div. lufthavne henover sommeren.

En god bog – bare uden at slæbe den

Et sidste råd herfra, er at prøve kræfter med nogle af de mange e-bøger, som er stormet frem og blevet uhyre populære. Tjenester som f.eks. Mofibo tilbyder et utal af bøger, som du kan hygge dig med i ferien. Mofibo er lidt som Netflix – bare med bøger – men du kan faktisk få en gratis prøveperiode på 14 dage hos Mofibo, hvor du kan få adgang til alle deres e-bøger og lydbøger. Smart, hvis du ikke er sikker på, at du ønsker et løbende abonnement, men gerne vil have noget konkret underholdning til en ferie.

Mofibo (og andre e-bogs tjenester) er virkelig givet god ud her i ferietiden, og der er flere tusinde timers underholdning.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.