Rygning på rejsen i EU – tjek rygereglerne

Rygning på rejsen i EU – tjek rygereglerne

Rygning på rejsen – uanset om man ryger cigaretter eller e-cigaretter, så er det en god ide at tjekke de lokale regler inden afrejsen. Her kan du læse lidt om udviklingen i EUs rygeregler.

(Sponsoreret indlæg)

Rygere, der tager på ferie i Europa, kan ikke være sikre på, at kunne ryge i ro og mag. Mange lande har nemlig forbudt tobaksrøg både inde og ude.

Herhjemme har vi vænnet os til, at det er forbudt at ryge de fleste steder. Og det gælder også i mange europæiske lande.

For selv om landende har forskellig tilgang til rygning, så bliver det sværere at finde et rejsemål, hvor man som ryger bare kan tage sig en cigaret, når man har lyst.

I EU har alle lande en rygepolitik, og det er kun i meget få lande, at man eksempelvis kan få lov at tænde en cigaret efter maden på en restaurant eller på en bar.

Det er dog ikke alle steder, at der er fællesregler for e-cigaretter, som dem der forhandles på hjemmesider som Xsmoke.dk. I Irland har man lige besluttet, at det skal være op til ejeren at bestemme, om folk må have lov til at ryge e-cigaretter på barer og restauranter.

Når man tænker på, at Irland faktisk var det første land, der indførte en ikke-ryger politik i det offentlige rum, så viser det, at man her anser e-cigaretter som et uskadeligt alternativ til cigaretterne.

Forskellige regler for rygning i alle lande

Den holdning deles dog ikke i alle lande, og de fleste EU lande sidestiller almindelige cigaretter og e-cigaretter i deres lovgivning.

e-cigaretDet gælder også Storbritannien, hvor landets sundhedsvæsen – Public Health England – ellers netop har offentliggjort en undersøgelse, der viser, at e-cigaretter er 95% mindre skadelige end almindelige cigaretter, og at e-cigaretter kan være en måde at kvitte tobakken på. Så indtil lovgivningen bliver mildere stemt overfor elektroniske cigaretter, må selv e-rygerne altså være forberedt på at skulle ud i den engelske kulde for at pleje rygetrangen.

England er dog langt fra det land, der har de strengeste regler. Det er Makedonien, som har forbudt enhver form for indendørs røg, så her er ikke engang rygekabiner eller andre undtagelser. Selv i fængslerne er det totalt forbudt at ryge.

Portugal og Tjekkiet er nogle af de mindst restriktive lande, så her kan man være heldig at få lov til at ryge mellem hovedretten og desserten eller når man får sig en øl eller portvin på en bar.

Tjek rygereglerne før rejsen

Uanset om man ryger cigaretter eller e-cigaretter, så er det en god ide at tjekke de lokale regler inden afrejsen.

EU har lavet en samlet oversigt (pdf), hvor man kan se reglerne i de forskellige EU lande.

Rygning og e-røg er totalt forbudt ombord på flyvemaskinerne, en da dampen fra e-cigaretter angiveligt ikke aktiverer røgalarmen, er der mange inkarnerede rygere, som tager sig et par hvæs på flytoilettet.

Selv om det kan være tiltrængt, så vil det nok give en heftig bøde, så måske skulle man prøve nikotintyggegummi i stedet for.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
storbyferie i europa