Så forstå det dog – Åben op for dialogen på din næste rejse

Så forstå det dog – Åben op for dialogen på din næste rejse

Kombiner et sprogkursus i udlandet med din næste ferie, og oplev hvordan verden og landet åbner sig for dig. EF sprogrejser giver dig gode råd til, hvordan du får det maksimale ud af din næste ferie, og lærer at begå dig som en af de lokale.   

(Sponsoreret indlæg)

Vi danskere elsker at rejse, og søger gerne så mange unikke oplevelser som muligt, som andre ferieglade turister ikke har prøvet.

Mange bruger online sider til at finde inspiration, eller bruger timer på at sammenligne priser på fly og billige hoteller. Selvom disse sider kan give dig et godt udgangspunkt, finder du altid de bedste steder og får de bedste tips af de lokale på din rejsedestination.

De bedste (og billigste) oplevelser er nemlig ofte spontane, fordi du først opdager dem når du står midt i landet. Derfor er det en rigtig god ide at kunne sproget i det land du besøger.

Hvis du ikke kan få nok af at rejse og opleve nye ting verden over, burde du derfor overveje at bruge din næste ferie på at kombinere det med et sprogkursus i udlandet. Her kan du samtidig ofte være heldig at få muligheden for at bo billigt og centralt hos en lokal værtsfamilie, og ofte er med mad og fly inkluderet. På den måde er du allerede et skridt tættere på at opleve landet som en lokal.

Mød de lokale - EF sprogkurser

Ferieoplevelser, uden at være turist

Selvom vi danskere kan komme utroligt langt med vores engelske, er det faktisk Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig som er øverst på listen over de mest populære feriedestinationer.
Det tager ofte tid at lære at skikkene, så her er nogle tips til at passe ind på de populære rejsedestinationer:

1. Lær at forstå de lokale

  • I Italien er det utroligt vigtigt, at du ikke klæder dig sjusket. Italien er kendt for deres charme og stil, så vær velklædt og velplejet, hvis du vil passe ind. Hvis du er den store kaffedrikker, er Italien det rette sted for dig, men vær tidligt ude, hvis du tørster efter en mere cremet latte. Mange lokale mener nemlig, at det er bedst at få mælken til morgenmaden, da det ellers vil forstyrre din fordøjelse, hvis du drikker den efter frokost. Og vær opmærksom på: Går du på en Café og bestiller kaffe, vil de automatisk give dig en Espresso.
  • Kom ikke for sent! Hvis der er en ting du skal huske i Tyskland, så er det det.
    Det er desuden almindelig høflighed her at tage skoene af ved døren, når du er inviteret hjem til nogen privat, af respekt for værterne. Og sidder du til bords med andre, så er det god skik at skåle med alle omkring dig, når du hæver dit glas. Husk dog endeligt at holde øjenkontakten, hvis du klinker glas med nogen. Det giver nemlig 7 års ulykke, hvis du glemmer det.
  • Selvom franskmændene kan virke uhøflige, hvis du forsøger at snakke engelsk til dem, så bliv ikke overrasket hvis det modsatte sker, når du begynder at tale en smule fransk med dem. Det franske folk elsker nemlig at snakke, så bliv derfor ikke overrasket eller fornærmet, hvis du bliver afbrudt. Det er et positivt tegn på, at dine nye venner synes, at du er spændende.
  • I Spanien har de det lidt som italienerne ift. mælk i kaffen. Alt efter frokosten skal helst være sort og stærkt. Hvis du har brug for et eftermiddagskick på ferie i Italien eller Spanien, og gerne vil forsøge at leve som de lokale, så gå efter en espresso fra en god, lokal restaurant. Bliv heller ikke overrasket, hvis nogle butikker eller kontorer er lukket et par timer midt på dagen. Selvom ikke alle sover, er siesta pausen stadig en ting der bliver overholdt mange steder. Til gengæld kan de sagtens finde på at arbejde sent og spiser gerne endnu senere aftensmad. Det er alt sammen en del af charmen og kulturen i dette sydlige land.

EF sprogkursus i Rom

2. Forsøg at komme i kontakt de lokale

Du kan komme langt med engelsk, men det er ikke alt. Faktisk er de 4 førnævnte lande alle kendte for at have lidt svært med at kommunikere på engelsk, hvis du henvender dig til de lokale.

Derfor kan det være en rigtig god ide at udvikle nogle sprogkundskaber allerede inde afrejse.
Vær åben og hav altid en parlør ved hånden, men hvis du har planer om at rejse længere ind i landet, og forsøge at finde frem til de mere gemte skatte og spisesteder, som kun de lokale indbygger kender til, så bliver du nødt til at kunne snakke med dem.

Hvis du vælger at tage på en dedikeret sprogrejse for virkelig at fordybe dig i sproget, vil det helt sikkert komme dig til gavn på senere ferier.

3. Hav styr på sagerne

Det er altid tydeligt at spotte turister, der flagre rundt med store kort eller går op og ned af den samme gade 6 gange i træk.

Det er altid praktisk, hvis du kan spørge om vej, men hvis du virkelig ikke har lyst til fremstå som en turist, så kan du med fordel downloade et kort over dit lokalområde i Google Maps. Det kan endda bruges offline, så du altid er sikker på du ender det rette sted.

Bonus: Hvis du planlægger dine ruter på forhånd, kan du ofte komme langt med offentlig transport, og slipper for at ende med at tage en dyr taxi fordi du er faret vild.

4. Spis dig gennem landet

Hvis du bor centralt kan du spare en mindre formue på din madregning. Du kan købe billigt ind til nem frokost i supermarkedet, i stedet for på en café til overpris. Undersøg området, inden du vælger et sted at spise, eller hør en lokal om hvor der er godt at tage hen. Et smart trick er at se, hvor køerne er særligt lange, og ikke har en anden turist i milesomkreds.

Hvis du virkelig vil have en særlig eller unik oplevelse, så prøv at find frem til de lokale madmarkeder eller gårde og spis der.

Hvis du ved, hvad du bestiller, kan du her få en gastronomisk oplevelse, a la dem du ser i TV. Det hjælper dog at kunne bestille på sproget, hvis du ikke vil risikere at ende med at få Criadillas (tyretestikler) serveret i Spanien og et italiensk kursus kan helt sikkert redde dig fra en Casu Marzu (gedeost med levende hvide maddiker i) på din næste ferie på Sardinen.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.