Seværdigheder i London

Seværdigheder i London

London er fuld er en by fuld af seværdigheder og en oplagt feriedestination for os danskere, som gerne vil opleve en flot og historisk storby. Har du allerede booket billetter og overnatning, er der kun tilbage at undersøge, hvilke af Londons mange seværdigheder, du gerne vil nå at opleve. Denne guide hjælper dig med at få et overblik over de 10 væsentligste seværdigheder i London.

1. The British Museum
Dette museum er én af Londons absolut vigtigste seværdigheder. Det blev grundlagt i år 1753 med en samling på omkring 71.000 unikke elementer – alle doneret af Sir Hans Sloane. I 1800-tallet opnåede museet større popularitet og begyndte for alvor at blomstre, hvilket igen øgede antallet af udstillingselementer til mere end syv millioner. Det er museets mantra, at det bør være åbent og gratis for alle de nysgerrige mennesker, der er interesseret i historie og lærdom. På The British Museum kan du nemt tilbringe en hel dag med at vandre rundt i de labyrintiske korridorer og udforske og opleve nogle af menneskehedens vigtigste kulturelle præstationer. Det er helt gratis, men husk at tjekke åbningstiderne.

2. The London Eye
Det berømte hjul er en seværdighed, man ganske enkelt ikke kan overse, når man besøger London. Hvert år tager næsten fire millioner besøgende en tur med London Eye, hvormed det er blevet en af ​​de mest populære seværdigheder i hele verden. På dets højeste punkt står det  gigantiske hjul næsten 135 meter over jorden, med udsigt over hele byen. Denne vidunderlige konstruktion af moderne teknik giver turisterne mulighed for at se hele London i et helt nyt perspektiv. Turister beskriver bl.a. London Eye som en fortryllende og inspirerende oplevelse – ingen ferie til London er komplet uden at prøve en tur i – eller i det mindste betragte – dette flotte monument.3. Saint Paul’s Cathedral
Saint Paul’s Cathedral giver dig et fængslende billede af det tidligere britiske imperium. Det er ligeledes en historisk bedrift idet katedralen blev rekonstrueret efter den store London-brand i 1666. Seværdigheden Saint Paul’s Cathedral er berømt for dets kongelige fødselsdage, bryllupper, fester og endda begravelser af nogle af de største ledere i Storbritannien. Den tiltrækker millioner og atter millioner af turister hvert år og er en seværdighed, man ikke må glemme at tage sig tid til at opleve.

4. The National Gallery
I centrum af Trafalgar Square finder du National Gallery, som er hjemsted for nogle af de fineste kunstværker i verden. Nogle af disse kan dateres helt tilbage til det 13. århundrede. Opførelsen af galleriet blev påbegyndt i år 1832 og lige siden har The National Gallery indsamlet utallige fantastiske kunstværker, bl.a.  værker af Monet, van Gogh, Da Vinci, Renoir og mange mange flere. En besøgende kan formentlig tilbringe flere dage, hvis man ønsker at betragte alle værkerne. Det er en ganske unik seværdighed i London.

National Gallery London

National Gallery i London

5. The London Zoo
The London Zoo ligger i Regents Park, og er en af ​​de mest populære zoo’s i verden. Den indeholder omkring 12.000 forskellige dyrearter, så der skulle være noget for alle. London Zoo anses for at være et must-see, og den besøges af rejsende fra hele verden.

6. Tate Modern
Tate Modern er en af Londons mest moderne seværdigheder. Galleriet består af adskillige store samlinger og diverse udstillinger af moderne kunst. Det appellerer til både børn og voksne, kunstkendere og amatører. Tate Modern indeholder bl.a. omfattende samlinger fra kunstnere som Matisse, Andy Warhol og Bacon.

7. The Tower of London
Bygget med flotte hvide sten, som blev importeret fra Frankrig, har dette imponerende bygningsværk været  kendt for at fængsle, beskytte og endda henrette lovovertrædere i fortidens London.

8. The Natural History Museum
En gådefulde gotisk bygning, som er hjemsted for en af de største samlinger af dinosaurer i verden. Natural History Museum består af udstillinger, der dominerer dets store haller og tårne.

9. Madame Tussauds
Et museum fyldt figurer i dets livlige vokskabinet og bevægelige udstillingsmateriel, der viser den mere mørke side af britisk historie. En seværdighed som mange finder ganske underholdende og som kan være et afbræk af flere dages besøg til de fantastiske – men mere støvede – museer.

10. Westminster Abbey
Westminister Abbey er en middelalderlig seværdighed med monumental betydning i London. Siden det 11. århundrede har det været gravplads for nogle af landets mest kendte indbyggere – konger, statsmænd, musikere, videnskabsmænd og digtere.  Westminster Abbey byder på nogle af de mest spændende litterære værker og imponerende kunstneriske talent i form af malerier, vægmalerier og grave.

God tur til London – og med få oplevet så mange seværdigheder som muligt.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Storbritannien