Tag det rigtige udstyr med på ferien

Tag det rigtige udstyr med på ferien

Når du har bestemt dig for din rejsedestination, har fået bestilt fly og hotel eller pakkerejse, skal du overveje, om du har alt det udstyr og de formalia på plads, som er nødvendigt for din tur. Det afhænger til dels af destinationen og rejsens karakter, men herunder kan vi alligevel opsummere 4 ting, som er noget af det vigtigste, uanset hvilken rejse og destination, du har valgt.

(Sponsoreret indlæg)

Visum og opdateret pas

Det første du skal holde styr på, er selvfølgelig om der kræves visum til landet, du ønsker at rejse til. Denne information kan du finde på Udenrigsministeriets hjemmeside under det pågældende land. På denne hjemmeside kan du ligeledes se, om der er forhold på destinationen, som du bør tage særligt hensyn til.

De fleste visum kan du ansøge om via nettet, hvor du ligeledes får hurtigt svar retur. Andre visum har en længere ansøgningsproces, som kræver, at du sætter god tid af til processen.

Mange lande kræver desuden, at du har et pas, som er gældende mindst 6 måneder fra du begynder din rejse. Er du europæer, og skal du rejse indenfor Europa, bliver det dog ofte godtaget, at passet er gyldigt så længe, du er på ferie. For nærmere regler omkring pas og frister, kan du igen læse mere under ’rejsevejledninger’ på udenrigsministeriets hjemmeside.

Vaccination og medicin

Skal du rejse i længere tid, eller skal du rejse til destinationer, hvor du kan risikere at blive smittet med virus, sygdomme eller farlige bakterier, skal du som oftest have vaccinationer eller medicin med til turen. Nogle vacciner skal du have flere gange over flere måneder, og derfor er det vigtigt, at det er noget af det første du undersøger, når du har booket din tur, eller du på forhånd ved, at du gerne vil til landet i den nærmeste fremtid.

Derudover kan der være restordre på vacciner, hvilket betyder at du må vente flere uger på at få din vaccination. På Statens Seruminstitut kan du se, hvilke vacciner, der kræves eller tilrådes, afhængig af din destination. Når du har fundet frem til, hvilke vacciner du skal have, kan du bestille dem gennem din læge eller på et af landets vaccinationsklinikker.

Skal du til lande, hvor der er malariamyg, skal du desuden medbringe malariapiller. Disse skal du først tage op til, at du skal ind i området, hvor der findes malariamyg – oftest skovområder.

Snak derudover med din læge eller vaccinationsklinik, om der er andet medicin, som tilrådes i det pågældende land.

Godt fodtøj

Selvom du måske ikke tænker, at det er noget særligt, så er godt fodtøj noget af det vigtigste, du kan putte i din kuffert på ferien. Specielt hvis det er oplevelsesferier, vandreture, backpackerferier eller lignende, hvor du går en del, kan du hurtigt få spoleret din tur, hvis dine sko gnaver, eller ikke passer til terrænet. Derudover er der nogle skovområder, hvor det er påkrævet, at du har lukkede vandresko på eller støvler, som kan klare visse kuldegrader.

Se blandt andet guiden til hvordan du holder varmen på rejsen til Grønland.

Selvom du kan tilkøbe sko på rejsen, hvis du er i de større byer, er det ikke sikkert, at du kan finde nogle af lige så høj kvalitet, som du har brug for. De fleste gode vandresko kræver desuden, at du har gået dem til forud for timelange vandringer, da de ellers kan give vabler på fødderne, der igen kan give sårbarhed i forhold til infektioner. Så sørg for at medbringe fodtøj, der er gået til. Find et stort udvalg af sko på Fashionforest.dk

Elektronisk udstyr

Skal du ud på dit livs drømmerejse eller bare en romantisk get-away, så sørg for at have elektronikken i orden. De fleste bruger deres telefon eller et smart lille videokamera, men skal du eksempelvis på skiferie eller vandreferie i Nepal, kan du have lyst til at investere i et Go Pro kamera, som du kan have på hovedet, så du har hænderne fri. Læs guiden;  hvordan du finder det rigtige action kamera.

Sørg for at medbringe en ekstern powerbank til din mobil, så du kan lade den op på turen, på den selvom måde undgår du, at din mobil løber for strøm midt i en fantastisk oplevelse, som du ønsker at dokumentere.

Invester også gerne i en ekstern og mobil harddisk eller et ekstra memory card, du kan overføre billeder til, hvis du får pladsmangel undervejs på din ferie.

Tag i øvrigt også et kig på vores populære pakkeliste, med mere end 100 forslag til ting, der måske skal med i kufferten eller rygsækken på din næste rejse.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Rejs sikkert