Test af solcreme

Et af de væsentligste argumenter for at rejse sydpå i sin ferie er at få sol og varme, og dermed ikke at skulle bruge ret meget tøj eller bekymre sig om man skal have en jakke med ud. Men kombinationen af sol, varme og masser af bar hud er en farlig cocktail, hvis ikke man husker solcreme. Er du i tvivl om, hvilen solcreme du skal vælge, er der heldigvis mange, der har foretaget diverse tests af solcreme.

Det kan være svært for den almindelige forbruger at gennemskue indholdet og kvaliteten af de mange forskellige solcremer. Hvad fungerer bedst, hvad er sundest og hvad er drøjest i brug? Solcreme er bestemt ikke billigt, og det handler om at vælge rigtigt, så huden bliver bedst beskyttet og pengende bruges mest fornuftigt.

Tænks test af solcreme

Tænk har i juni 2011 testet 18 forskellige solcremer med faktor 15 og 20. Af de 18 solcreme dumper 7 og kun tre anbefales. Testen kan findes her, men du skal være medlem eller have Tænk webadgang for at læse videre. Du kan også købe adgang til testen i 10 dage for 30 kroner. Det er en god test med masser af tips og information – de 30 kroner er godt givet ud.

adsense]

Hvis du vil se en oversigt over de solcremer, som Tænk har beskæftiget sig med, kan det gøres her.

Indholdet i solcremen

Tænks test afslører, at 6 ud af de 18 testede solcremer indeholder stoffer, som mistænkes for at være hormonforstyrrende eller allergifremkalende. Vi taler her om stoffer som parabener, solfilteret ethylhexyl methoxycinnamate og solfilteret octocrylene. Sidstnævnte mistænkes af Astma-Allergi Danmark for at kunne give småbørn allergi, men ifølge Tænk er det slet ikke muligt, at finde en god kommerciel solcreme uden solfilteret octocrylene. Har man allergivanskelige børn, må man i stedet tale med sin læge eller en farmaceut, om der er alternativer.

Vinderne i Tænks test af solcreme

De to solcremer, som fik det bedste testresultat, var til stor fordel for os forbrugere, ikke de dyreste produkter. For gruppen af solcremer med solfaktor 20, fik især Ombra Sun Car Solspray et flot resultat, ligesom Matas Sollotion er en god solcreme med solfaktor 15. De koster hhv. i omegnen af 35 og 65 kroner.

Andre tests af solcreme

Tænk er ikke de eneste som har udført test af solcreme. Hvis du vil læse mere, så anbefales:

BT – test, find den bedste solcreme
Forbrugerkemi – test af solcreme til børn 2011
Forbrugerkemi – deklarationstest af børnesolcreme

Brug masser af solcreme
Solcremen alene kan ikke give dig den nødvendige beskyttelse. Du er nødt til at tage den med dig overalt og smøre et tykt lag på hele kroppen. Har du været en tur i poolen eller havet, skal der smøres igen, også hvis du har købt en “vandfast” solcreme. Hav en ekstra dunk med på ferie, da det altid er rarere at kunne bruge det produkt, man stoler på frem for noget fremmet.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Kategori
Rejs sikkert