Vejret i Berlin

Vejret i Berlin

Vejret i Berlin minder i det hele taget meget om det danske. Ligesom i Danmark er der perioder, hvor regnen ikke holder sig tilbage, eller hvor der er størst chance for at blive mødt af solskin. Få et generelt overblik over vejret i Berlin og se den aktuelle vejrudsigt her.

Berlin er en fantastisk storby, som har tendens til at gøre meget specielt indtryk på dets turister og besøgende: Har man først besøgt byen én gang, er man sikker på, at man vil besøge den igen. Byen er interessant hele året – men særligt i godt vejr viser Berlin sit arrede men yderst charmerende ansigt.

I løbet af året oplever Berlin – ligesom Danmark – ganske varieret vejr. Det bedste vejr oplever du juni, juli og august, men også maj og september, kan være gavmilde med både sol og lune temperaturer. Og eftersom du højst sandsynligt ikke besøger Berlin for at ligge ved en pool, har du 5-6 måneder, hvor du fint kan besøge byen og samtidig pakke kortbukser.

Mængden af nedbør over året minder ret meget om den mængde, Danmark bades i. Det regner en smule mindre i Berlin om foråret, men det udligner sig over sommeren, hvor Berlin kan få nogle ret heftige regnbyger. Lad det ikke slå dig ud. Tag en regnfrakke med og håb på det bedste – man må ikke gå glip af Berlin, blot fordi der er risiko for regn.Vil du afsted, når der er aller størst sandsynlighed for sol, så skal du ifølge DMI tage til Berlin i maj og juni, som byder på omkring 221-222 timer sol hver måned. Juli og August giver hhv. 218 og 210 timer sol, men fortsat varme temperaturer.

Tag på gåtur i Berlin

En god måde at opleve Berlins historie og charme er bl.a. ved at gå nogle lange ture. Her har jeg haft rigtig gode erfaringer med Berlin Walks. Her går du (sammen med en gruppe) den mest effektive rute mellem seværdighederne og får undervejs alle de fascinerende historier fortalt på engelsk af en guide.

Vi gik den tur, der hedder Discover Berlin, hvilket kostede omkring 15 euro pr. voksen. Og så mener jeg, at vi så og hørte om omkring 20-25 forskellige ting.
Berlin har meget at byde på! Læs mere på http://www.berlinwalks.com/

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.