Vejret i Frankrig

Vejret i Frankrig afhænger af hvilket klimaområde, man befinder sig i. Landet kan deles op i tre klimaområder, nemlig oceanisk klima, fastlandsklima og middelhavsklima.

Det oceaniske klima findes hovedsagligt i de vestlige dele af Frankrig. Her er forholdsvist køligt om sommeren og kølige til kolde vintre. Fastlandsklimaet findes i det østlige og centrale Frankrig er karakteriseret af varmere somre og koldere vintre end det oceaniske klima mod vest. Vintrene byder er i dette område typisk på sne, specielt hvis man kommer lidt op i højderne. Middelhavsklimaet findes i det sydlige Frankrig og har kølige vintre, og varme, tøre somre.

Gennemsnitstemperaturen for hele året ligger på 10-12 grader i Paris og 15-16 grader i Nice. De varmeste måneder for Paris er juli og august, hvor dagstemperaturen typisk ligger på 23-27 grader. Det er stort set ligemeget hvilken måned man besøger Paris i med hensyn til regn: Der falder mellem 45-62 millimeter regn pr. måned hele året. Maj måned er dog den den vådeste. Anderledes ser det ud i det sydlige Frankrig, hvor mængden af nedbør varierer mere.

Sol og temperaturer i Paris

På trods af at Paris ligger i det område af Frankrig, hvor det regner mindst, er byen kendt for sine uventede regnbyger. Måske fordi det regner ca. lige meget (eller lidt) hele året rundt.
dagstemperaturer-i-paris
sol-i-paris

Sol og temperaturer i Nice

regn-i-Nice

 

sol-i-nice

temp-i-nice

Se også: Vejret i Nice i juli

Vidste du at…

… Frankrig er det 6. største land i verden. Paris er kendt i hele verden som en romantisk by, som årligt besøges af omkring 27 mio. turister.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
middelhavsklima nice paris