Vejret i Norge

Ligesom i Danmark giver det mening at opdele det norske vejr sammen med de fire årstider: Forår, sommer, efterår og vinter. Uanset hvornår du besøger Norge, så vær forberedt på, at vejret – især i bjergområderne – skifter hurtigt. Det er derfor altid en god idé at pakke godt med varmt og vindtæt tøj.

Forår i Norge

Den norske vinter strækker sig en smule længere ind i året end den danske. Fra sidst i april og frem til juni er Norge utrolig smuk, da træer, blomster og buske springer ud, sneen i fjeldene smelter og vandet i floder, elve og åer stiger. Landet vågner efter en lang vinter.

Om foråret kan der være enorm stor forskel på temperaturerne i Nordnorge og i Sydnorge, ligesom det fortsat kan være koldt om natten til trods for lune dagstemperaturer. I marts måned i Olso ligger dagstemperaturen ofte omkring frysepunktet, mens nattemperaturen når ned på -5 til -10 grader.

Sommer i Norge

Du finder den højeste temperatur i Norge fra slutningen af juni til starten af august, hvor 25-30 grader ikke er unormalt. Havvandet vil i den periode nå op på forfriskende 18-20 grader. Varmest bliver det i den østlige side af Sydnorge. Tager man længere vest- eller nordpå er sommervejret mere ustadigt og ofte også mere fugtigt.

Efterår i Norge

Ligesom i Danmark kan temperaturen falde dramatisk i efterårsmånederne. Koldest er det inde i landet, mens kystområderne først senere bliver rigtig kolde. Om efteråret er der gyldne farver og naturen bugner med bær og svampe. I området nær Oslo vil temperaturen i gennemsnit falde med ca. 5 grader per måned, begyndende på 15-18 grader i september.

Vinter i Norge

Vinteren er visse steder i Norge bidende kold. Den hårdeste vinter finder man i de centrale områder af landet, hvor temperaturen af og til når ned på -40 grader. Langs kysten er vejret langt mildere og minder mere om den danske vinter med skyer, blæst, regn og sne. Tager man på skiferie i Norge skal man pakke varmt og vindtæt tøj, da det ikke er unormalt at stå på ski i -5 til -20 grader.

Vidste du at…

… Norges kystlinje strækker sig over 25.000 km, pga. de mange bugter, fjorde og øer. Uden disse ville kystlinjen kun være på ca. 1/10. Faktisk er der omkring 45.000 øer i Norge – mange ubeboede.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
forår i norge Nordnorge oslo sydnorge
Kategori
Norge Verdensvejr