Vejret i Portugal

Som følge af forskelle i placering og højde, varierer klimaet forholdsvist meget i Portugal. Det nordlige Portugal indgår i et tempereret klima med kolde vintre, mens Sydportugal har et subtropisk klima, med en lange, varme somre og lune vintre. Hele landet deler dog de varme, tørre somre.

Vejret i Lissabon
Lissabon, Portugals hovedstad, er placeret ud til Atlanterhavet i den sydlige del af landet. Med havet følger et mere tempereret klima, selvom byen ligger i et subtropisk område. Det giver som ofte behagelige temperaturer om sommeren, selvom der indimellem også kan være meget varmt.

Om sommeren vil der typisk være 25-34 grader og behagelige 17-21 grader om natten. I de koldeste vintermåneder er der typisk omkring 11-13 grader. Varmeste måneder at besøge Lissabon er juli og august. Man kan regne med temperaturer på over 20 grader i perioden fra maj til oktober. Selv i april kan man være heldig med temperaturer omkring de 20 grader.

Byerne Carcavelos, Estoril og Cascais, som ligger vest for Lissabon, har overordnet set samme klima som hovedstaden. Dog er her mere vind, hvilket gør temperaturen mildere om sommeren.



Vejret i Algarve
Algarvekysten byder på landets varmeste og tørreste vejr. Kysten ligger i et subtropisk område, hvor der altid er varmt om sommeren og som hovedregel lunt om vinteren. Algarve er et af de mest solskinsrige områder af Europa, hvor temperaturer mellem 30 og 35 grader er helt normalt om sommeren. Selv om vinteren er her lunt med dagstemperaturer på omkring 10-14 grader.

Vejret på Madeira
Portugals mest berømte ø Madeira byder på mildt vejr hele året rundt. Samtidig falder der noget vand i vinterhalvåret, hvormed natur og bevoksning har optimale forhold. Selvom det er varmest i sommermånederne, kan Madeira prale af at have temperaturer på mindst 18-20 grader selv i januar måned.

Mere varierende er antallet af nedbørsdage på Madeira. Fra maj til september er der samlet set omkring 10 regnvejrsdage fordelt på de 5 måneder. Til sammenligning er der fra november til marts omkring 40 regnvejrsdage i alt.

Vidste du at…

… Lissabon i 1755 blev alvorligt medtaget, da et jordskælv på 8,9 på richterskalaen flåede byen fra hinanden. 40.000 mennesker mistede livet under rystelserne, som kunne føles så langt væk som Skotland og Norge. Ironisk nok blev Alfama, Lissabons ældste bydel, skånet under jordskælvet og står i dag én af landets bedst bevarede og mest historiske bydele.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.


Denne rejse artikel er tagget:
alfama algarve Lissabon Madeira
Kategori
Portugal