Buddha-hovede i Wat Mahathat


Vurdering: 4.6/10 (31 stemmer)

Beskrivelse til Buddha-hovede i Wat Mahathat

I midten af Ayutthaya ligger Wat Mahathat, som måske er det hellisgste og flotteste af alle byens templer. Tæt på indgangen kan man se det berømte Buddha-hovede, som kun ved hjælp af det gamle træ, har hævet sig godt en meter over jorden.

Hvordan hovedet er blevet adskilt fra kroppen er stadig et mysterie. Man har to teorier:

1) Enten er hovedet blevet adskilt fra kroppen af en burmeser, da de væltede byen i 1700-tallet. Tyven har derefter smidt eller tabt hovedet pga. dets vægt.

2) Eller også har hovedet frigjort sig fra kroppen under en brand, og derefter rullet et stykke og lagt sig oven på et frø, godt skjult af aske og ruiner.

Hovedet er meget helligt, bl.a. fordi det uden menneskelig påvirkning har hævet sig over jorden, med ansigtet udadtil. Ved siden af hovedet er der derfor opsat et skilt, som beder besøgende om ikke at stå højere placeret end hovedet, og man må derfor ned på hug eller knæ.

Dette billede, Buddha-hovede i Wat Mahathat, er taget på en rejse til Thailand i Asien. Interesserer du dig for Thailand, kan du se mange flere rejsebilleder fra Thailand eller se et detaljeret kort over Thailand, hvor du f.eks. kan søge efter Thailands byer, floder eller bygninger. Der ligger mere end 1400 sjove, inspirerende og flotte rejsebilleder på Godtur.dk - både fra Thailand, Asien og alle de andre spændende lande i verden.

Fotograf og copyright:
npts (497 billeder)

Sted: Thailand, Asien
Kamera: NIKON CORPORATION - NIKON D40
Taget: 26/08-2009, 13:03
Tilføjet: 10/09-2009, 16:35
Visninger: 1898

Upload billeder fra Thailand

Andre rejsefotos af npts
Tyrkiet
Goldcity pool
Thailand
Siam Beach Resort
Danmark
Marsvin fra Danmark
Graekenland
Olive Tree of Vouves

Fotos fra Thailand
Skriv kommentar
#1 af Anonym

17/02-2013, 22:13

Ayutthaya er bestemt en oplevelse værd og ja lige præcis sjovt, at man ikke må være højere placeret end Buddhas hovede. :)