Gode feriefotos

Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Anonym 10 år, 11 måneder siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #80027 Svar

  Anonym

  Hej hej derude.

  Hvad er det første du overvejer, når du tager fotos?

  Jeg tænker ofte over:

  – Om der er noget (spændende) i forgrunden selvom det f.eks er en udsigt jeg fotograferer
  – At forstyrrende elementer ikke er med på billedet
  – At horisonten holdes nogenlunde vandret.

  Her er desuden nogle hurtige fifs:
  http://www.amateursnapper.com/photography/10-top-photography-composition-rules

 • #85028 Svar

  Anonym

  Det første jeg tænker over, er om der er personer i vejen som ikke skal med på billedet, der er ikke noget mere irriterende end et godt billede hvor der lige er kommet et fremmed hoved ind. Men det kan være svært at undgå ved de store turistattraktioner.

 • #85029 Svar

  #1 Ja, jeg kan ikke være mere enig. Det gælder om at have god tålmodighed, og være hurtig på aftrækkeren på turistede steder. (Eller være umådelig høj)

  Jeg tænker også meget over at opnå lidt dybde i billedet, f.eks. ved at lade et træ/bygning/person stå i forgrunden. Derudover synes jeg det er sjovt at tage billeder fra utraditionelle vinkler. Nogle gange virker det, andre gange gør det ikke 🙂

 • #85030 Svar

  Anonym

  Det er også dejligt nemt med digital kamera. Man kan bare trykke løs og fjerne de dårlige bagefter. Man tænkte mere over motivet dengang hvor der kun var muligt med billed fremkaldelse. Og det er jo klart at tager man 10 billeder af en given situation, så er chancen for et eller 2 gode billeder større.

  Tit er det også når man kigger sine fotos igennem på pc’en at man finder noget interessant man ikke så da man tog billedet. Men under alle omstændigheder, så kan jeg lide billeder der er gode fra starten, forstået på den måde at det – for mig – er lidt snyd at bruge billedredigering bagefter for at sløre omridset og tilføre farver der ikke “passer”. Alt er jo muligt nu om dage.

 • #85031 Svar

  Anonym

  #3 Ja du har helt ret i at man ofte bagefter finder noget interessant på billederne, når man ser dem på sin computer. Det er også en af årsagerne til at jeg synes, at man ikke bør slette billederne på selve kameraet (altså ved at vurdere dem på kameraets lille skærm) Det er meget nemmere at se, om billedet er godt eller tilfældigvis indeholder noget spændende i stort format. Og så er det jo ærgeligt at have slettet det

  Mht. det du kalder “snyd” så er jeg ikke helt enig. Jeg ser det nare som at man giver billedet et andet udtryk, som andre eller en selv har glæde af at se på. Derudover finder jeg det ofte nyttet at fjerne lidt grums eller at rette billedet, så horisonten ikke er skæv..

 • #85032 Svar

  Anonym

  A propos snyd vs. forberdringer, så fandt jeg lige den her guide til digitalt at forbedre sine billeder.

  Jeg har tidligere selv benyttet mig af alle rådene..

Svar til: Gode feriefotos
Dine informationer:
+ 60 = 64

Ingen kommentarer

Der kan ikke kommenteres.