Vejret i Alanya i december

Vejret i Alanya i december kan byde på både kolde og ganske lune dage, med temperaturer på omkring 15 grader. Du er måske interesseret i vejret i Alanya i december, da du overvejer at bestille en ferie i årets sidste måned - eller måske har du allerede gjort det. Læs mere herunder - og se også et samlet skema over vejret.
Skrevet af: Niels Sørensen

December-temperaturer i Alanya

I december måned i Alanya kan temperaturerne - afhængig af sted og tidspunkt på dagen - beskrives som ganske lune eller kolde. Det betyder december-temperaturer i Alanya, som i de fleste tilfælde ligger omkring 14 - 16 grader. Udsving kan dog forekomme, hvormed minimumstemperatur nogle sæsoner tilfælde vil være på 12 grader og maximumstemperaturer på 17 - 19 grader. Det bør man naturligvis pakke efter.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele december måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Typisk vejr i Alanya i december

Vejr er selvfølgelig meget mere end blot temperaturer. F.eks. kan det mange steder i verden både være meget varmt - og meget vådt samtidig. Tabellen her kan give dig et overblik over, hvordan december-vejret tager sig ud i Alanya.
Temperaturer
14° - 16°
Solskinstimer
7 - 8
Nedbør i mm.
224
Dage med nedbør
11 - 12

Er du blot ved at undersøge, hvornår på året der er størst chance for godt vejr i Alanya, kan du med fordel klikke videre i linksne herunder. Det vil ligeledes være relevant at læse om hele årets vejr i Alanya, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over flere måneder

Regn og nedbør i december

Ligesom du måske har lagt mærke til i oversigten længere oppe, så vil december i Alanya være en meget våd oplevelse. Det betyder med andre ord, at der vil falde , så vil omkring 223 - 225 millimeter nedbør - hvilket er ganske meget. Sammenligner man eksempelvis med en af de meget våde danske måneder, vil der typisk falde omkring 55-65 millimeter regn.Andre byer i Tyrkiet

Læs også om vejret i andre byer i Tyrkiet i december