Vejret i Alanya i januar

Her kan du læse lidt om vejret i Alanya i januar, som typisk vil byde på temperaturer mellem 12 og 14 grader, hvor visse dage er lidt varmere. Måske har du allerede bestilt din ferie eller rejse til Alanya - måske er du ved at undersøge, hvilken måned, der vil være mest attraktiv at tage af sted. Uanset hvad, så kan du her få et overblik over januar-vejret i Alanya, som - når temperaturen er lavest i januar - byder på kolde dage, mens de varmere temperaturer kan beskrives som værende kølige. Længere nede finder du flere oplysninger og et samlet skema over vejret i Alanya i årets første måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Januar-temperaturer i Alanya

I januar måned i Alanya kan temperaturerne - afhængig af sted og tidspunkt på dagen - beskrives som kølige eller kolde. Det betyder januar-temperaturer i Alanya, som i de fleste tilfælde ligger omkring 12 - 14 grader. Udsving kan dog forekomme, hvormed minimumstemperatur nogle sæsoner tilfælde vil være på 10 grader og maximumstemperaturer på 15 - 17 grader. Det bør man naturligvis pakke efter.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele januar måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Typiske vejrforhold i Alanya i januar

Herunder kan du se et skema over de typiske vejrforhold i Alanya i januar. Tallene er opgjort over hele januar måned, og kan være med til at give dig en idé; om, hvordan vejret i Alanya tager sig ud i årets første måned.
Temperaturer
12° - 14°
Solskinstimer
8 - 9
Nedbør i mm.
227
Dage med nedbør
14 - 15

Nu bør du have en idé; om, du skal pakke vinterjakker eller badeshorts til din tur til Alanya. Men husk selvfølgelig også at tjekke vejret i Alanya i årets andre måneder, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over januar. Herunder finder du links til flere sider, hvor du kan læse om årets vejr i Alanya:

Vil det regne i januar?

januar måned i Alanya hører absolut ikke til en tør periode. Der vil derimod være masser af nedbør som fordelt over 13 og 15 dage giver mellem 226 og 228 mm nedbør. Til sammenligning kan det nævnes, at der i Danmarks vådeste måned falder omkring 65 millimeter vand.Andre byer i Tyrkiet

Læs også om vejret i andre byer i Tyrkiet i januar