Vejret i Alanya i oktober

Vejret i Alanya i oktober kan byde på både ganske lune og generelt varme dage, med temperaturer på omkring 23 grader. Du kan være i gang med at finde oplysninger om vejret i Alanya i løbet af årets forskellige måneder, fordi du planlægger en ferie eller rejse - eller måske fordi du allerede har booket din billet til Alanya i oktober. Læs mere herunder - og se også et samlet skema over vejret.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturer i Alanya (oktober måned)

I oktober måned kan temperaturerne i Alanya i Tyrkiet svinge mellem at være ganske lune til generelt varme - og dermed temperaturer som stårstedelen af tiden vil ligge på mellem 22 - 24 grader. Der kan sagtens forekomme udsving i disse, hvormed de lavere temperaturer i oktober måned i Alanya ligger på omkring 20 til 22 grader. De højeste temperaturer vil typisk snige sig op på 24 - 27 grader.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele oktober måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Generelt skema over vejret i Alanya i oktober

Et udsnit af oktober måneds vejr i Alanya er opridset i skemaet herunder. Her er bl.a. solskinstimer, nedbør og antal dage med regn fordelt over oktober måned. Skemaet kan være med til hurtigt at give et overblik over, hvilket vejr du i oktober kan forvente.
Temperaturer
22° - 24°
Solskinstimer
10 - 11
Nedbør i mm.
80
Dage med nedbør
7 - 8

Med skemaet herover bør du have en god idé; om, hvordan vejret i oktober-vejret i Alanya er. Det er klart, at årets øvrige 11 måneder i Alanya byder på forskelligartet vejr, hvilket du kan læse mere om på et af linksne herunder

Regn og nedbør i oktober

Regn, ustadigt vejr og nedbør må i oktober måned forventes. Det betyder ikke, at det vil regne uden ophold, men derimod at der i løbet af måneden falder omkring 79 - 81 millimeter. Det stiller naturligvis visse krav til såvel påklædning som lidt forberedelse, så man får det rigtige tøj med sig. Her kan du få inspiration til din pakkeliste.Andre byer i Tyrkiet

Læs også om vejret i andre byer i Tyrkiet i oktober