Vejret i Athen i december

Vejret i Athen i årets sidste måned vil normalt have kølige temperaturer på omkring 13 og 15 grader. Man kan også mødes af decideret kolde perioder, hvis forholdende vil det. Måske har du allerede bestilt din ferie eller rejse til Athen - måske er du ved at undersøge, hvilken måned, der vil være mest attraktiv at tage af sted. I denne artikel finder du svar på dine spørgsmål om vejret i Athen i december. Nedenfor kan du læse meget mere om klima, vejr og temperaturer i løbet af december i Athen.
Skrevet af: Niels Sørensen

December-temperaturer i Athen

I december måned i Athen kan temperaturerne - afhængig af sted og tidspunkt på dagen - beskrives som kølige eller kolde. Det betyder december-temperaturer i Athen, som i de fleste tilfælde ligger omkring 13 - 15 grader. Udsving kan dog forekomme, hvormed minimumstemperatur nogle sæsoner tilfælde vil være på 11 grader og maximumstemperaturer på 15 - 17 grader. Det bør man naturligvis pakke efter.

At temperaturerne i december måned i Athen kan beskrives som kolde, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at december i Athen er en til dels tilskyet periode, hvor skyerne fortsat driller solen. Derfor skal du nyde solen mens den er der, for den forsvinder hurtigt igen.

Typiske vejrforhold i Athen i december

Herunder kan du se et skema over de typiske vejrforhold i Athen i december. Tallene er opgjort over hele december måned, og kan være med til at give dig en idé; om, hvordan vejret i Athen tager sig ud i årets sidste måned.
Temperaturer
13° - 15°
Solskinstimer
119 - 120
Nedbør i mm.
71
Dage med nedbør
15 - 16

Nu bør du have en idé; om, du skal pakke vinterjakker eller badeshorts til din tur til Athen. Men husk selvfølgelig også at tjekke vejret i Athen i årets andre måneder, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over december. Herunder finder du links til flere sider, hvor du kan læse om årets vejr i Athen:

Regner det så i december måned?

Ustadigt vejr må i december i Athen forventes. I løbet af årets sidste måned falder der omkring 70 - 72 millimeter nedbør. Til sammenligning falder der i Danmarks mere våde måneder omkring 50-60 millimeter. Det vil stille krav til såvel pakkelisten som den daglige påklædning - eller tålmodighed mens man venter på, at en byge driver over.Andre byer i Graekenland

Læs også om vejret i andre byer i Graekenland i december