Vejret i Budapest i januar

Her kan du læse lidt om vejret i Budapest i januar, som typisk vil byde på temperaturer mellem 1 og 3 grader, hvor visse dage er lidt varmere. Det kan være, at du er i gang med at undersøge, hvornår på året, vejret i Budapest er bedst - eller værst - eller hvornår der er mindst risiko for at blive overrasket af regnvejr. Uanset hvad, så kan du her få et overblik over januar-vejret i Budapest, som - når temperaturen er lavest i januar - byder på ekstremt kolde dage, mens de varmere temperaturer kan beskrives som værende meget kolde. Nedenfor kan du læse meget mere om klima, vejr og temperaturer i løbet af januar i Budapest.
Skrevet af: Niels Sørensen

Januar: Temperaturer i Budapest

Budapest, Ungarn i januar er en periode, hvor ekstremt kolde til meget kolde temperaturer må forventes. Gennemsnitligt vil Budapest byde på 1 - 3 grader. Når det er koldest i januar i Budapest vil der være omkring -1 grader. I den anden ende af skalaen - når der er varmest - kan der f.eks. være 2 - 3 grader. Disse udsving bør man naturligvis have i baghovedet, når man pakker til sin ferie eller rejse.

At temperaturerne i januar måned i Budapest kan beskrives som ekstremt kolde, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at januar i Budapest er en ganske overskyet tid på året, hvor solen nogle gange synes godt gemt væk bag skyerne.

Vejret i Budapest i januar - overordnet skema

For et hurtigt overblik over januar-vejret i Budapest se nedenstående skema. Tallene er baseret på tidligere års data, og bør selvføligelig kun betragtes som vejledende, da der visse steder kan forekomme udsving.
Temperaturer
1° - 3°
Solskinstimer
59 - 60
Nedbør i mm.
42
Dage med nedbør
7 - 8

Måske er du ved at undersøge, hvilken måned det er mest attraktivt at rejse i Budapest eller om vejret er, som du gerne vil have det i januar måned. Herunder finder du en liste med links så du kan læse mere om hele årets vejr i Budapest.

Regner det så i januar måned?

Regn i januar måned hverken ikke usædvanligt men heller ikke overvældende. Normalt vil der falde omkring 41 - 43mm. fordelt over 6-8 dage med regn eller byger.