Vejret i Budapest i juni

Vejret i Budapest i årets 6. måned vil normalt have generelt varme temperaturer på omkring 23 og 25 grader. Man kan også mødes af decideret ganske lune perioder, hvis forholdende vil det. Det kan være, at du er i gang med at undersøge, hvornår på året, vejret i Budapest er bedst - eller værst - eller hvornår der er mindst risiko for at blive overrasket af regnvejr. I denne artikel finder du svar på dine spørgsmål om vejret i Budapest i juni. Læs mere herunder - og se også et samlet skema over vejret.
Skrevet af: Niels Sørensen

Juni-temperaturer i Budapest

I juni måned i Budapest kan temperaturerne - afhængig af sted og tidspunkt på dagen - beskrives som generelt varme eller ganske lune. Det betyder juni-temperaturer i Budapest, som i de fleste tilfælde ligger omkring 23 - 25 grader. Udsving kan dog forekomme, hvormed minimumstemperatur nogle sæsoner tilfælde vil være på 21 grader og maximumstemperaturer på 25 - 27 grader. Det bør man naturligvis pakke efter.

At temperaturerne i juni måned i Budapest kan beskrives som ganske lune, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at juni i Budapest er en meget lys og solrig periode med få eller ingen skyer. Husk solcreme og solbriller for der vil højst sandsynligt være sol størstedelen af dagen.

Vejret i Budapest i juni - overordnet skema

For et hurtigt overblik over juni-vejret i Budapest se nedenstående skema. Tallene er baseret på tidligere års data, og bør selvføligelig kun betragtes som vejledende, da der visse steder kan forekomme udsving.
Temperaturer
23° - 25°
Solskinstimer
269 - 270
Nedbør i mm.
76
Dage med nedbør
8 - 9

Måske er du ved at undersøge, hvilken måned det er mest attraktivt at rejse i Budapest eller om vejret er, som du gerne vil have det i juni måned. Herunder finder du en liste med links så du kan læse mere om hele årets vejr i Budapest.

Regn og nedbør i juni

Ustadigt vejr må i juni i Budapest forventes. I løbet af årets 6. måned falder der omkring 75 - 77 millimeter nedbør. Til sammenligning falder der i Danmarks mere våde måneder omkring 50-60 millimeter. Det vil stille krav til såvel pakkelisten som den daglige påklædning - eller tålmodighed mens man venter på, at en byge driver over.