Vejret i Budapest i oktober

Her kan du læse lidt om vejret i Budapest i oktober, som typisk vil byde på temperaturer mellem 13 og 15 grader, hvor visse dage er lidt varmere. Måske har du allerede bestilt din ferie eller rejse til Budapest - måske er du ved at undersøge, hvilken måned, der vil være mest attraktiv at tage af sted. Uanset hvad, så kan du her få et overblik over oktober-vejret i Budapest, som - når temperaturen er lavest i oktober - byder på kolde dage, mens de varmere temperaturer kan beskrives som værende ganske lune. Læs videre for mere information om vind og vejr i årets 10. måned i Budapest.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturerne i Budapest i oktober

Årets 10. måned vil i Budapest byde på kolde til ganske lune temperaturer. I Budapest i oktober måned er det helt normalt at blive budt velkommen af temperaturer på omkring 13 - 15 grader. Falder temperaturen vil det som regel ikke blive koldere end minimum 11 grader - stiger den derimod, vil den sikkert toppe på omkring 16 grader.

At temperaturerne i oktober måned i Budapest kan beskrives som kolde, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at oktober i Budapest er en til dels tilskyet periode, hvor skyerne fortsat driller solen. Derfor skal du nyde solen mens den er der, for den forsvinder hurtigt igen.

Typiske vejrforhold i Budapest i oktober

Herunder kan du se et skema over de typiske vejrforhold i Budapest i oktober. Tallene er opgjort over hele oktober måned, og kan være med til at give dig en idé; om, hvordan vejret i Budapest tager sig ud i årets 10. måned.
Temperaturer
13° - 15°
Solskinstimer
134 - 135
Nedbør i mm.
56
Dage med nedbør
8 - 9

Nu bør du have en idé; om, du skal pakke vinterjakker eller badeshorts til din tur til Budapest. Men husk selvfølgelig også at tjekke vejret i Budapest i årets andre måneder, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over oktober. Herunder finder du links til flere sider, hvor du kan læse om årets vejr i Budapest:

Nedbør i oktober

I løbet af oktober vil der i oktober falde 55 - 57 millimeter nedbør. Sammenlignet med danske tilstande, så falder der i størstedelen af årets måneder omkring 50-60 millimeter nedbør hver måned. Regn og nedbør må altså forventes, hvilket stiller krav til både påklædning og forberedelse.