Vejret i Istanbul i januar

Vejret i Istanbul i januar kan byde på både meget kolde og kolde dage, med temperaturer på omkring 8 grader. Det kan være, at du er i gang med at undersøge, hvornår på året, vejret i Istanbul er bedst - eller værst - eller hvornår der er mindst risiko for at blive overrasket af regnvejr. Længere nede finder du flere oplysninger og et samlet skema over vejret i Istanbul i årets første måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturerne i Istanbul i januar

Årets første måned vil i Istanbul byde på meget kolde til kolde temperaturer. I Istanbul i januar måned er det helt normalt at blive budt velkommen af temperaturer på omkring 7 - 9 grader. Falder temperaturen vil det som regel ikke blive koldere end minimum 5 grader - stiger den derimod, vil den sikkert toppe på omkring 8 grader.

At temperaturerne i januar måned i Istanbul kan beskrives som meget kolde, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at januar i Istanbul er en ganske overskyet tid på året, hvor solen nogle gange synes godt gemt væk bag skyerne.

Vejret i Istanbul i januar - overordnet skema

For et hurtigt overblik over januar-vejret i Istanbul se nedenstående skema. Tallene er baseret på tidligere års data, og bør selvføligelig kun betragtes som vejledende, da der visse steder kan forekomme udsving.
Temperaturer
7° - 9°
Solskinstimer
81 - 82
Nedbør i mm.
27
Dage med nedbør
12 - 13

Måske er du ved at undersøge, hvilken måned det er mest attraktivt at rejse i Istanbul eller om vejret er, som du gerne vil have det i januar måned. Herunder finder du en liste med links så du kan læse mere om hele årets vejr i Istanbul.

Vil det regne i januar?

Fordelt over januar måned vil der, som skemaet ovenfor også viser, falde i omegnen af 26 - 28mm. nedbør. Dette sker fordelt over 11-13 dage, hvor der altså vil være regn, byger eller småbyger. Derudover bør det hovedsagligt holde tørt.Andre byer i Tyrkiet

Læs også om vejret i andre byer i Tyrkiet i januar