Vejret i Istanbul i maj

Vejret i Istanbul i maj kan byde på både kølige og generelt varme dage, med temperaturer på omkring 19 grader. Måske har du allerede bestilt din ferie eller rejse til Istanbul - måske er du ved at undersøge, hvilken måned, der vil være mest attraktiv at tage af sted. Længere nede finder du flere oplysninger og et samlet skema over vejret i Istanbul i årets 5. måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturer i Istanbul i maj

Dagstemperaturerne i Istanbul i maj måned svinger mellem at være kølige til generelt varme. Typisk vil der være omkring 18 - 20 grader i maj - men udsving kan forekomme. Her vil minimumstemperaturen typisk nå ned på 16 grader hvorimod maximumstemperaturen kan snige sig op på 21 grader.

At temperaturerne i maj måned i Istanbul kan beskrives som kølige, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at maj i Istanbul er en meget lys og solrig periode med få eller ingen skyer. Husk solcreme og solbriller for der vil højst sandsynligt være sol størstedelen af dagen.

Typiske vejrforhold i Istanbul i maj

Herunder kan du se et skema over de typiske vejrforhold i Istanbul i maj. Tallene er opgjort over hele maj måned, og kan være med til at give dig en idé; om, hvordan vejret i Istanbul tager sig ud i årets 5. måned.
Temperaturer
18° - 20°
Solskinstimer
267 - 268
Nedbør i mm.
78
Dage med nedbør
6 - 7

Nu bør du have en idé; om, du skal pakke vinterjakker eller badeshorts til din tur til Istanbul. Men husk selvfølgelig også at tjekke vejret i Istanbul i årets andre måneder, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over maj. Herunder finder du links til flere sider, hvor du kan læse om årets vejr i Istanbul:

Vil det regne i maj?

Regn, ustadigt vejr og nedbør må i maj måned forventes. Det betyder ikke, at det vil regne uden ophold, men derimod at der i løbet af måneden falder omkring 77 - 79 millimeter. Det stiller naturligvis visse krav til såvel påklædning som lidt forberedelse, så man får det rigtige tøj med sig. Her kan du få inspiration til din pakkeliste.Andre byer i Tyrkiet

Læs også om vejret i andre byer i Tyrkiet i maj