Vejret i Porto i maj

Her kan du læse lidt om vejret i Porto i maj, som typisk vil byde på temperaturer mellem 16 og 18 grader, hvor visse dage er lidt varmere. Du er måske interesseret i vejret i Porto i maj, da du overvejer at bestille en ferie i årets 5. måned - eller måske har du allerede gjort det. Uanset hvad, så kan du her få et overblik over maj-vejret i Porto, som - når temperaturen er lavest i maj - byder på kølige dage, mens de varmere temperaturer kan beskrives som værende ganske lune. Længere nede finder du flere oplysninger og et samlet skema over vejret i Porto i årets 5. måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturer i Porto i maj

Dagstemperaturerne i Porto i maj måned svinger mellem at være kølige til ganske lune. Typisk vil der være omkring 16 - 18 grader i maj - men udsving kan forekomme. Her vil minimumstemperaturen typisk nå ned på 14 grader hvorimod maximumstemperaturen kan snige sig op på 19 grader.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele maj måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Typisk vejr i Porto i maj

Vejr er selvfølgelig meget mere end blot temperaturer. F.eks. kan det mange steder i verden både være meget varmt - og meget vådt samtidig. Tabellen her kan give dig et overblik over, hvordan maj-vejret tager sig ud i Porto.
Temperaturer
16° - 18°
Solskinstimer
9 - 10
Nedbør i mm.
70
Dage med nedbør
15 - 16

Er du blot ved at undersøge, hvornår på året der er størst chance for godt vejr i Porto, kan du med fordel klikke videre i linksne herunder. Det vil ligeledes være relevant at læse om hele årets vejr i Porto, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over flere måneder

Vil det regne i maj?

I løbet af maj vil der i maj falde 69 - 71 millimeter nedbør. Sammenlignet med danske tilstande, så falder der i størstedelen af årets måneder omkring 50-60 millimeter nedbør hver måned. Regn og nedbør må altså forventes, hvilket stiller krav til både påklædning og forberedelse.Andre byer i Portugal

Læs også om vejret i andre byer i Portugal i maj