Vejret i Porto i oktober

Oversigt over vejret i Porto i oktober - om solskinstimer, nedbør og temperaturer, som normalt ligger på omkring 18 grader i denne måned. Måske er du ved at finde ud af, i hvilken periode af året, du mest har lyst til at besøge Porto - eller måske er du bare nysgerrig fordi du allerede har bestilt en ferie eller rejse i oktober måned. Ligemeget hvad, så kan du i denne artikel få et hurtigt overblik over vejrsituationen. Læs videre for mere information om vind og vejr i årets 10. måned i Porto.
Skrevet af: Niels Sørensen

Oktober-temperaturer i Porto

I oktober måned i Porto kan temperaturerne - afhængig af sted og tidspunkt på dagen - beskrives som ganske lune eller kølige. Det betyder oktober-temperaturer i Porto, som i de fleste tilfælde ligger omkring 17 - 19 grader. Udsving kan dog forekomme, hvormed minimumstemperatur nogle sæsoner tilfælde vil være på 15 grader og maximumstemperaturer på 20 - 22 grader. Det bør man naturligvis pakke efter.

Temperaturerne påvirkes i mindre omfang af solen og antallet af solskinstimer, i løbet af hele oktober måned kan beskrives som en en meget overskyet periode, hvor solen langt størstedelen af tiden ikke er til stede. Måske det er en god idé; at medbringe en lommelygte og masser af batterier.

Oversigt over vejret i Porto i oktober

Skemaet herunder giver dig et overblik over vejret i Porto i årets 10. måned. Husk at temperaturer, solskinstimer og nedbør kan variere afhængig af hvor eller hvor højt du præcist befinder dig.
Temperaturer
17° - 19°
Solskinstimer
5 - 6
Nedbør i mm.
160
Dage med nedbør
15 - 16

Hvis du skal rejse i Porto i andre af årets måneder end blot oktober, så sørg for også at læse om vejret i Porto på disse tidspunkter. Herunder finder du en komplet liste til links med sider, som beskriver temperaturer, solskinstimer og nedbør i løbet af hele året i Porto.

Nedbør i oktober

Som du sikkert allerede har bemærket i skemaet længere oppe, så er oktober måned i Porto en våd oplevelse. Sagt med andre ord, så vil omkring 15 af månedens dage på den ene eller anden måde indeholde nedbør - og ofte ganske betragtelige mængder, ca. 159 - 161 mm. Husk at pakke vind og vandtæt tøj.Andre byer i Portugal

Læs også om vejret i andre byer i Portugal i oktober