Vejret i Rom i april

April måned i Rom vil normalt ramme temperaturer på omkring 18 og 20 grader. Nogle dage vil dog varmere end dette. Selvom de fleste dage vil være ganske lune, så kan du også opleve kølige dage. Måske har du allerede bestilt din ferie eller rejse til Rom - måske er du ved at undersøge, hvilken måned, der vil være mest attraktiv at tage af sted. Artiklen her kan hjælpe dig videre. Læs videre for mere information om vind og vejr i årets fjerde måned i Rom.
Skrevet af: Niels Sørensen

April: Temperaturer i Rom

Rom, Italien i april er en periode, hvor kølige til ganske lune temperaturer må forventes. Gennemsnitligt vil Rom byde på 18 - 20 grader. Når det er koldest i april i Rom vil der være omkring 16 grader. I den anden ende af skalaen - når der er varmest - kan der f.eks. være 20 - 21 grader. Disse udsving bør man naturligvis have i baghovedet, når man pakker til sin ferie eller rejse.

At temperaturerne i april måned i Rom kan beskrives som kølige, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at april i Rom er en solrig måned, ca. med samme antal solskinstimer som i det danske forår. Du kan altså være heldig at finde masser af sol. Husk solbriller.

Typiske vejrforhold i Rom i april

Herunder kan du se et skema over de typiske vejrforhold i Rom i april. Tallene er opgjort over hele april måned, og kan være med til at give dig en idé; om, hvordan vejret i Rom tager sig ud i årets fjerde måned.
Temperaturer
18° - 20°
Solskinstimer
210 - 211
Nedbør i mm.
65
Dage med nedbør
8 - 9

Nu bør du have en idé; om, du skal pakke vinterjakker eller badeshorts til din tur til Rom. Men husk selvfølgelig også at tjekke vejret i Rom i årets andre måneder, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over april. Herunder finder du links til flere sider, hvor du kan læse om årets vejr i Rom:

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Nedbør i april

Ustadigt vejr med byger og nedbør må gennem hele april forventes i Rom. Det betyder ikke, at man ikke kan opholde sig uden for, eller at oplevelserne vil regne væk - men derimod at man må klæde sig ordentligt på og i øvrigt holde øje med vejrudsigten for hvornår vejret vil arte sig. I løbet af april falder der omkring 64 - 66 millimeter regn i Rom.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i april