Vejret i Rom i august

Oversigt over vejret i Rom i august - om solskinstimer, nedbør og temperaturer, som normalt ligger på omkring 28 grader i denne måned. Du er måske interesseret i vejret i Rom i august, da du overvejer at bestille en ferie i årets 8. måned - eller måske har du allerede gjort det. Ligemeget hvad, så kan du i denne artikel få et hurtigt overblik over vejrsituationen. Herunder finder du yderligere oplysninger samt et skema over vejret i Rom i august måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturerne i Rom i august

Årets 8. måned vil i Rom byde på ganske lune til ekstremt varme og trykkende temperaturer. I Rom i august måned er det helt normalt at blive budt velkommen af temperaturer på omkring 27 - 29 grader. Falder temperaturen vil det som regel ikke blive koldere end minimum 25 grader - stiger den derimod, vil den sikkert toppe på omkring 32 grader.

At temperaturerne i august måned i Rom kan beskrives som ganske lune, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at august i Rom er en meget lys og solrig periode med få eller ingen skyer. Husk solcreme og solbriller for der vil højst sandsynligt være sol størstedelen af dagen.

Typisk vejr i Rom i august

Vejr er selvfølgelig meget mere end blot temperaturer. F.eks. kan det mange steder i verden både være meget varmt - og meget vådt samtidig. Tabellen her kan give dig et overblik over, hvordan august-vejret tager sig ud i Rom.
Temperaturer
27° - 29°
Solskinstimer
307 - 308
Nedbør i mm.
17
Dage med nedbør
2 - 3

Er du blot ved at undersøge, hvornår på året der er størst chance for godt vejr i Rom, kan du med fordel klikke videre i linksne herunder. Det vil ligeledes være relevant at læse om hele årets vejr i Rom, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over flere måneder

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Nedbør og regnfulde dage i august

I løbet af august vil der være nedbør - men ikke i mængder, der ikke er til at klare. De forgående år er der faldet i omegnen af 16 - 18mm. - fordelt på 1-3 dage med regn eller småbyger. Resten af tiden bør det holde tørt.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i august