Vejret i Rom i december

Oversigt over vejret i Rom i december - om solskinstimer, nedbør og temperaturer, som normalt ligger på omkring 14 grader i denne måned. Måske er du ved at finde ud af, i hvilken periode af året, du mest har lyst til at besøge Rom - eller måske er du bare nysgerrig fordi du allerede har bestilt en ferie eller rejse i december måned. Ligemeget hvad, så kan du i denne artikel få et hurtigt overblik over vejrsituationen. Nedenfor kan du læse meget mere om klima, vejr og temperaturer i løbet af december i Rom.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturer i Rom i december

Dagstemperaturerne i Rom i december måned svinger mellem at være kolde til kølige. Typisk vil der være omkring 13 - 15 grader i december - men udsving kan forekomme. Her vil minimumstemperaturen typisk nå ned på 11 grader hvorimod maximumstemperaturen kan snige sig op på 15 grader.

At temperaturerne i december måned i Rom kan beskrives som kolde, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at december i Rom er en til dels tilskyet periode, hvor skyerne fortsat driller solen. Derfor skal du nyde solen mens den er der, for den forsvinder hurtigt igen.

Oversigt over vejret i Rom i december

Skemaet herunder giver dig et overblik over vejret i Rom i årets sidste måned. Husk at temperaturer, solskinstimer og nedbør kan variere afhængig af hvor eller hvor højt du præcist befinder dig.
Temperaturer
13° - 15°
Solskinstimer
102 - 103
Nedbør i mm.
97
Dage med nedbør
10 - 11

Hvis du skal rejse i Rom i andre af årets måneder end blot december, så sørg for også at læse om vejret i Rom på disse tidspunkter. Herunder finder du en komplet liste til links med sider, som beskriver temperaturer, solskinstimer og nedbør i løbet af hele året i Rom.

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Regner det så i december måned?

I løbet af december vil der i årets sidste måned i Rom falde omkring 96 - 98 millimeter nedbør. Det betyder, at regn, ustadigt vejr og nedbør må forventes, men samtidig også, at der er god chance for opholdsvejr ind imellem.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i december