Vejret i Rom i januar

Januar måned i Rom vil normalt ramme temperaturer på omkring 12 og 14 grader. Nogle dage vil dog varmere end dette. Selvom de fleste dage vil være kølige, så kan du også opleve kolde dage. Du kan være i gang med at finde oplysninger om vejret i Rom i løbet af årets forskellige måneder, fordi du planlægger en ferie eller rejse - eller måske fordi du allerede har booket din billet til Rom i januar. Artiklen her kan hjælpe dig videre. Læs videre for mere information om vind og vejr i årets første måned i Rom.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturer i Rom (januar måned)

I januar måned kan temperaturerne i Rom i Italien svinge mellem at være kolde til kølige - og dermed temperaturer som stårstedelen af tiden vil ligge på mellem 12 - 14 grader. Der kan sagtens forekomme udsving i disse, hvormed de lavere temperaturer i januar måned i Rom ligger på omkring 10 til 12 grader. De højeste temperaturer vil typisk snige sig op på 13 - 16 grader.

At temperaturerne i januar måned i Rom kan beskrives som kolde, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at januar i Rom er en til dels tilskyet periode, hvor skyerne fortsat driller solen. Derfor skal du nyde solen mens den er der, for den forsvinder hurtigt igen.

Generelt skema over vejret i Rom i januar

Et udsnit af januar måneds vejr i Rom er opridset i skemaet herunder. Her er bl.a. solskinstimer, nedbør og antal dage med regn fordelt over januar måned. Skemaet kan være med til hurtigt at give et overblik over, hvilket vejr du i januar kan forvente.
Temperaturer
12° - 14°
Solskinstimer
133 - 134
Nedbør i mm.
65
Dage med nedbør
8 - 9

Med skemaet herover bør du have en god idé; om, hvordan vejret i januar-vejret i Rom er. Det er klart, at årets øvrige 11 måneder i Rom byder på forskelligartet vejr, hvilket du kan læse mere om på et af linksne herunder

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Nedbør i januar

Ustadigt vejr med byger og nedbør må gennem hele januar forventes i Rom. Det betyder ikke, at man ikke kan opholde sig uden for, eller at oplevelserne vil regne væk - men derimod at man må klæde sig ordentligt på og i øvrigt holde øje med vejrudsigten for hvornår vejret vil arte sig. I løbet af januar falder der omkring 64 - 66 millimeter regn i Rom.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i januar