Vejret i Rom i juni

Vejret i Rom i juni kan byde på både ganske lune og meget varme dage, med temperaturer på omkring 26 grader. Måske har du allerede bestilt din ferie eller rejse til Rom - måske er du ved at undersøge, hvilken måned, der vil være mest attraktiv at tage af sted. Længere nede finder du flere oplysninger og et samlet skema over vejret i Rom i årets 6. måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Juni: Temperaturer i Rom

Rom, Italien i juni er en periode, hvor ganske lune til meget varme temperaturer må forventes. Gennemsnitligt vil Rom byde på 25 - 27 grader. Når det er koldest i juni i Rom vil der være omkring 23 grader. I den anden ende af skalaen - når der er varmest - kan der f.eks. være 29 - 30 grader. Disse udsving bør man naturligvis have i baghovedet, når man pakker til sin ferie eller rejse.

At temperaturerne i juni måned i Rom kan beskrives som ganske lune, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at juni i Rom er en meget lys og solrig periode med få eller ingen skyer. Husk solcreme og solbriller for der vil højst sandsynligt være sol størstedelen af dagen.

Typiske vejrforhold i Rom i juni

Herunder kan du se et skema over de typiske vejrforhold i Rom i juni. Tallene er opgjort over hele juni måned, og kan være med til at give dig en idé; om, hvordan vejret i Rom tager sig ud i årets 6. måned.
Temperaturer
25° - 27°
Solskinstimer
282 - 283
Nedbør i mm.
30
Dage med nedbør
3 - 4

Nu bør du have en idé; om, du skal pakke vinterjakker eller badeshorts til din tur til Rom. Men husk selvfølgelig også at tjekke vejret i Rom i årets andre måneder, hvis din ferie eller rejse strækker sig ud over juni. Herunder finder du links til flere sider, hvor du kan læse om årets vejr i Rom:

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Vil det regne i juni?

Fordelt over juni måned vil der, som skemaet ovenfor også viser, falde i omegnen af 29 - 31mm. nedbør. Dette sker fordelt over 2-4 dage, hvor der altså vil være regn, byger eller småbyger. Derudover bør det hovedsagligt holde tørt.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i juni