Vejret i Rom i marts

Her kan du læse lidt om vejret i Rom i marts, som typisk vil byde på temperaturer mellem 15 og 17 grader, hvor visse dage er lidt varmere. Måske er du ved at finde ud af, i hvilken periode af året, du mest har lyst til at besøge Rom - eller måske er du bare nysgerrig fordi du allerede har bestilt en ferie eller rejse i marts måned. Uanset hvad, så kan du her få et overblik over marts-vejret i Rom, som - når temperaturen er lavest i marts - byder på kolde dage, mens de varmere temperaturer kan beskrives som værende ganske lune. Længere nede finder du flere oplysninger og et samlet skema over vejret i Rom i årets tredje måned.
Skrevet af: Niels Sørensen

Temperaturer i Rom (marts måned)

I marts måned kan temperaturerne i Rom i Italien svinge mellem at være kolde til ganske lune - og dermed temperaturer som stårstedelen af tiden vil ligge på mellem 15 - 17 grader. Der kan sagtens forekomme udsving i disse, hvormed de lavere temperaturer i marts måned i Rom ligger på omkring 13 til 15 grader. De højeste temperaturer vil typisk snige sig op på 16 - 19 grader.

At temperaturerne i marts måned i Rom kan beskrives som kolde, kommer bl.a. til udtryk gennem antallet af solskinstimer. Generelt kan man her sige, at marts i Rom er en solrig måned, ca. med samme antal solskinstimer som i det danske forår. Du kan altså være heldig at finde masser af sol. Husk solbriller.

Oversigt over vejret i Rom i marts

Skemaet herunder giver dig et overblik over vejret i Rom i årets tredje måned. Husk at temperaturer, solskinstimer og nedbør kan variere afhængig af hvor eller hvor højt du præcist befinder dig.
Temperaturer
15° - 17°
Solskinstimer
205 - 206
Nedbør i mm.
56
Dage med nedbør
9 - 10

Hvis du skal rejse i Rom i andre af årets måneder end blot marts, så sørg for også at læse om vejret i Rom på disse tidspunkter. Herunder finder du en komplet liste til links med sider, som beskriver temperaturer, solskinstimer og nedbør i løbet af hele året i Rom.

Vejret i Rom i løbet af året

I Rom er der et dejligt varmt middelhavsklima, som må siges at være mest behageligt fra april til og med juni samt fra midten af september til og med oktober.

Juli og august måned byder på meget varmt vejr, ofte med temperaturer på mere end 32 grader. Faktisk er det så varmt i august, at mange forretninger holder lukket, da romerne er taget til andre (køligere) områder for at holder ferie.

Ser man på hele året, så har Rom en gennemsnitstemperatur på 15,7 grader. Det lyder ikke af meget, men til sammenligning så har Danmark en gennemsnitstemperatur på 7,9 grader. Rom oplever kun sjældent frosttemperaturer, og så længe du besøger Rom i perioden april til september, så er du garanteret dejligt vejr.

Vil det regne i marts?

I løbet af marts vil der i marts falde 55 - 57 millimeter nedbør. Sammenlignet med danske tilstande, så falder der i størstedelen af årets måneder omkring 50-60 millimeter nedbør hver måned. Regn og nedbør må altså forventes, hvilket stiller krav til både påklædning og forberedelse.Andre byer i Italien

Læs også om vejret i andre byer i Italien i marts